Fika och samtal om stärkt ekonomi för thaimassagesalonger

I mitten av juni träffade processledarna i Växtkraft Thai återigen kvinnor från thaimassagesalonger i Stockholm och i Göteborg i satsningen ”Kvinnor Emellan”. De här mötena visar hur nödvändigt det är att stötta varandra.

Under mötet kunde vi inte undvika att prata om problemen i branschen, men också möjligheterna, och thaimassagens välgörande verkan när man har ont. I projektet har vi stöd av en verktygslåda med konkreta tips för att lära sig hur de ska behandla kunder som inte beter sig rätt, det vill säga “sexköpande” män, och framför allt hur vi jobbar för att få fler seriösa kunder till salongerna. Alla män som försöker begå de här brotten ska veta att det är betalda övergrepp och att vi tipsar polisen!

Ett annat viktigt verktyg är vår skylt mot ”sexköp” som bidrar till att avskräcka fel kunder, vilket hjälper till att höja statusen på thaimassage och attrahera rätt kunder.

Under samma vecka hölls ”Kvinnor Emellan” i Göteborg. Vi tittade på filmen ”We don’t welcome sex purchase” och diskuterade även det faktum att många salonger inte har råd med anställda utan har frilansare, och här kan man använda sig av konceptet ”faktura utan företag”. E-passi är ett annat verktyg för salongerna.

– Det kändes skönt att se att kvinnorna var nöjda för hjälpen, och framför allt att diskutera hur vi kan förbättra ekonomin för oss som jobbar på thaimassagesalonger, säger Pat som har en egen salong i Mölndal.

Besök gärna en thaimassagesalong och boka en massage. Ni kan se vilka salonger som samarbetar med oss på vår projektsida Rewind Happy Ending! Vill ni veta mer om projektet Växtkraft Thai? Gå in på vår hemsida.

 


Kvinnor Emellan i Stockholm.

 


Kvinnor Emellan i Göteborg.

 

Be Sociable, Share!