Fair Faces

Som vi tidigare skrivit om här på bloggen, finns det tyvärr många sätt som tjejer och kvinnor råkar illa ut för på grund av sitt kön. Trafficking är den värsta formen av övergrepp, men unfair sex finns överallt, i flera branscher och på alla platser runt om i Sverige och världen. Rätten till sin egen kropp är en av de viktigaste och mest grundläggande mänskliga rättigheterna. Ändå finns det kanske få rättigheter som kränks så systematiskt som just en kvinnas rätt till sin egna kropp gör.

I förra veckan var RealStars på besök i Stockholm och där träffade jag grundaren av den nystartade modellagenturen Fair Faces.
Hind Aloul är en fantastiskt driven ung tjej som tröttnade på att arbeta under de dåliga villkor som modellbranschen erbjöd henne som ung tonåring.

Efter flera års erfarenhet som modell bestämde Hind sig helt enkelt för att ta saken i egna händer och förändra verkligheten för många av de unga tjejer som drömmer och lever för att arbeta som modeller, men som utnyttjas och vilseleds istället.

– Det är den absolut roligaste men tyvärr även den fulaste branchen som finns, sa Hind om modellbranschen till modette.se i september.

Fair Faces har i dagsläget en egen dokumentärserie i Efter tio/TV4 och knyter hela tiden till sig nya, starka modellnamn. Hind har ambitioner att öppna fler Fair Faces-agenturer världen över, allt för att ingen tjej i framtiden ska bli utnyttjad och dåligt behandlad i branschen.
I mars i år fick Fair Faces även motta priset som årets entreprenör av Isabella Löwengrip och Egoboost Magazine.

Besök Fair Faces hemsida eller titta på dokumentärserien här.

/Matilda for RealStars


Be Sociable, Share!