Ett brett engagemang som suddar ut skadliga attityder

EU:s anti-traffickingdag den 18 oktober är ett utmärkt tillfälle att lyfta fram och öka medvetenheten hos allmänheten om trafficking och sexköp. I årets kampanj deltog 35 aktörer inom besöksnäringen och tillsammans har vi nått ny publik för budskapet om Fair Sex.

På Clarion Hotel Stockholm som är en av våra samarbetspartners i ”Hotels Against Trafficking” började dagen med ett fullsatt frukostseminarium om svenska sexköpare i Thailand och deras attityder och beteenden. Mer om rapporten kan ni läsa här. Men dagen uppmärksammades också på Hotel Flora och Clarion Hotel Post i Göteborg samt Hotel Kung Karl i Stockholm, bland andra. Där möttes gästerna med budskap som ”We don’t welcome human trafficking”.

RealStars elevkår på Elov Lindälvs gymnasium, tillsammans med lärare

RealStars Studentkår på Elov Lindälvs gymnasium uppmärksammade dagen på skolan med en monter där de informerade om deras arbete mot trafficking, sexköp och sexuella trakasserier i skolan. De fick många nya medlemmar under dagen vilket visar på att det finns ett stort intresse för att engagera sig i de här frågorna när möjlighet ges. Det är fantastiskt roligt att se!

Också i Stockholm användes dagen för att sprida medvetenhet med skolbesök på Bromma Gymnasium där samtalet bubblade av frågor och engagemang.

 

 

 

 

Som tidigare år har RealStars drivit en kampanj tillsammans med caféer, krogar och hotell för att uppmärksamma EU:s anti-traffickingdag. Totalt har runt 35 aktörer inom besöksnäringen i Stockholm och i Göteborg valt att ta ställning mot trafficking och sexköp i samband med kampanjen, både krogar, caféer och hotell. Ett gott exempel är restaurang Más i Göteborg som kraftsamlade rejält för att ta ställning mot trafficking. De hade en insamlingsbössa, personal hade Fair Fucking Sex-tröjor på sig och de skapade en anti-traffickingdrink där en del av inkomsten gick direkt till RealStars. Fler vill vi vill tacka i Göteborg är Dirty Records, Ölstugan Tullen, Café Publik, Bönor och Bagels och Sejdeln.

 

I Stockholm vill vi tacka bland andra The Churchill Arms, Urban Deli Nytorget, Movitz, Mackinlays Inn, Café Louie Louie, Café Twang, Katarina Ölkafé och Kvarnen för lyckat samarbete.

Barchef Erik Fält på The Churchill Arms var med och tog ställning mot trafficking.

Restaurangchef Nicklas Sundför (t.v) på Urban Deli Nytorget engagerade personalen i kampanjen.

Katarina Ölkafé spred budskapet via sina menyer bland annat.

Vi vill rikta ett stort tack till ALLA som har deltagit i kampanjen på något sätt. Vi är glada över att gott samarbete och att ni engagerat er i kampen mot trafficking och prostitution, och för Fair Sex för alla. På återseende!

 

Be Sociable, Share!