Erbjudande till MUF, CUF och LUF

Den 31 augusti rapporterade Expressen att Moderata Ungdomsförbundet beslutat att verka för att sexköpslagen avskaffas och att sexköp ska legaliseras. Som en reaktion på detta valde vi på RealStars att i måndags den 31/8 skicka ut följande mail till representanter Moderata Ungdomsförbundet, Centerns Ungdomsförbund och Liberala Ungdomsförbundet (de två senare har vid tidigare kongresser beslutat att också verka för att sexköp ska legaliseras).

“Hej kära MUF (cc:ade är även CUF och LUF),

med anledning av det beslut ni tog under er förbundsstämma i helgen, och som både CUF och LUF sedan tidigare tagit, vill vi på RealStars erbjuda er en kostnadsfri föreläsning om trafficking, sexslaveri och prostitution samt Fair Sex – sex på lika villkor med ömsesidig respekt i alla situationer.

Vi skulle tycka att det var roligt att få besöka er och berätta varför vi arbetar för den svenska sexköpslagen och hur den bidrar till att minska vår tids slaveri – sex trafficking, som är en miljardindustri.

Vi på Realstars arbetar på bred front med att bland annat utbilda och engagera ungdomar runt om i Sverige, under RealStars skolbesök föreläser vi och håller kreativa workshops. Under skolbesöken får eleverna diskutera och reflektera kring prostitution, sextrafficking och dess motsats – Fair Sex – sex på lika villkor, och vad det innebär i praktiken. Hur hänger egentligen våra egna och samhällets attityder kring sex, jämställdhet och övergrepp ihop med trafficking?

Men eftersom många av framtidens beslutsfattare finns i er organisation tror vi att det vore lämpligt att vidga vårt koncept och även erbjuda er ett besök.

Om ni tycker att detta låter intressant, tveka inte att kontakta mig.

Bifogar material om vårt koncept som vi erbjuder (tyvärr är det anpassat för gymnasieskolan, men jag hoppas att ni kan ha överseende).”

Till dags dato har vi inte fått något svar eller feedback på vår förfrågan – men vi hoppas att ungdomsförbunden beaktar vårt erbjudande. För när länder legaliserar sexköp skjuter efterfrågan i höjden och med det också antalet individer som tvingas in i sexslaveri för att möta efterfrågan.

Be Sociable, Share!