Engagemang som gör skillnad – Dreamgrupp i samarbete med Beginning of Life (BoL)

shapeimage_1
För inte så länge sedan kom vi i kontakt med Mia Börjesson som arbetar som handledare och inspiratör för olika projekt när det gäller hälsofrämjande psykosocialt arbete, främst barn och ungdomsarbete. Som många av er redan vet  tycker vi på Realstars att det är oerhört viktigt att arbeta med ungdomar för att öka deras medvetenhet kring trafficking och sexuella övergrepp(läs mer här). Vi blev så inspirerade av Mias engagemang i nätverket dreamgrupp och om deras samarbete med organisationen Begining of life (BoL) och därför ville vi dela hennes berättelse med er, våra kära läsare.

Dreamgrupp är ett kvinnligt nätverk för kvinnliga företagare. Vi är en grupp kvinnor i Göteborg som tillsammans har bestämt oss för att varje insats för att ge unga människor hopp om framtiden är meningsfullt. Sedan år 2012 stödjer vi organisationen Beginning of Life( BoL) som driver ett hem för flickor 13-17 år i Moldavien. Huset kallades för ”Drömmarnas hus”. Vår dröm var att göra något gott för andra, BoL s dröm var att skapa ett hem för att förhindra trafficking och slaveri. Flickornas dröm är en bra framtid.

Vi kom i kontakt med BoL genom vår samarbetspartner Reningsborg som finns i Västra Frölunda. Reningsborg är en organisation som arbetar både i Sverige och utomlands som driver bland annat second hand butiker där långtidsarbetslösa får arbetsträna i Sverige, samt olika projekt för att ge människor möjligheter att leva självständigt och skapa utveckling.

I oktober 2012 åkte vi på studieresa till Moldavien för att se BoLs arbete på plats. Vi blev mycket imponerade och bestämde oss för att ge vårt engagemang till BoL. På frågan om vad de önskade support till, blev svaret: Medel till att starta och driva ett hem för flickor 13-17. Dessa flickor kommer från mycket fattiga förhållanden och har föräldrar som arbetar utomlands och är på många sätt övergivna av vuxenvärlden och samhället. De löper stor risk att hamna i slaveri och prostitution. Att de nu fått chansen att bo på Drömmarnas hus gör det möjligt med en annan framtid för dem. Det ger hopp om utbildning och support från andra. BoLs arbete i Moldavien är oerhört viktig. Moldavien är Europas fattigaste land med många människor som arbetar utomlands vilket betyder att många barn och ungdomar lämnas i mor och farföräldrars vård eller får klara sig på egen hand. Det i sin tur leder till en ”marknad” för människohandel och trafficking.

För mer information om hur du kan bidra till dreamgrupp och deras samarbete med BoL besök gärna deras blogg.
Glöm inte att du också kan ge bort ett Realstars medlemskap i julklapp , det är en uppskattad present som räcker ett helt år och som bidrar till Realstars arbete mot människohandel.
Realstars - Julbanner
Läs mer här om hur DU kan bli medlem i Realstars.

Be Sociable, Share!