En inblick i Realstars praktikant Angelas projekt

Mitt namn är Angela och jag pluggar till Projektledare inom möten och event på Travel Education Center och kommer tillbringa min praktik på 11 veckor hos RealStars. Jag vill berätta lite om min praktik och om vad man kan göra som praktikant på RealStars. 

Angela, praktikant på Realstars våren 2021.

Det hela började att vi i min klass fick ta del av filmen som RealStars har gjort tillsammans med polisen som har med trafficking på hotell att göra, jag hade verkligen ingen aning om att det var så illa med sexhandel, speciellt inte här i Sverige. Under pandemin har det till och med blivit värre, vilket är absolut fruktansvärt. Ungefär 80% av männen som köper sex gör det utomlands, men då pandemin begränsat resandet har Realstars och andra organisationer som jobbar med frågorna sett en ökning av sexhandel i Sverige, främst på lägenhetshotell. Realstars har därför tagit upp initiativet Hotels against trafficking. Att motverka sexhandel på hotell är inte bara en CSR-fråga, enligt den svenska kopplerilagstiftningen är ett hotell skyldig att agera om man upptäcker sexköp i de egna lokalerna och fler hotell går med i Hotels against trafficking.

Hotels against trafficking är något som jag har suttit med nu under två veckor i form av att ringa och prata med cheferna på hotellen om den ökade problematiken, vilket har ökat intresset av utbildningen. Utöver detta jobbar jag även med ett insamlingsprojekt där kända personer tar ställning och genom en auktion skänker något som kan vara av intresse för deras fans att köpa, pengarna går oavkortat till RealStars förebyggande arbetet mot trafficking. I projektet ingår det att ringa agenter och kontakta artister, samt att vi ska göra marknadsföring när vi vet vilka artister som blir med i auktionen.

RealStars hade ett insamlingsprojekt 2015 och då skänkte kända artister som Håkan Hellström, Filip och Fredrik och Babben Larsson något personligt av värde som flera tusen lade bud på, och det bidrog i Realstars kampanjer för att sätta stopp på trafficking. Vår plan är att göra om detta med ännu större kraft nu, då det finns ett samhällsklimat och många röster och viljor att göra skillnad i denna fråga. Realstars är den enda organisationen som driver preventivt arbete mot efterfrågan sedan starten 2010 med våra första Fair Sex-kampanjer, bland annat Fair Fucking Sex där Zara Larsson medverkat. Se andra kända namn på Fair Fucking Sex.

När det kommer till mig ser jag mig själv som en väldigt empatisk person och det var just detta som fick mig att söka min praktik hos RealStars. Jag vill även i framtiden jobba med välgörenhet och ser detta som en bra början. Jag vill vara med och göra skillnad samt lära mig och få mer kött på benen, kunskap är makt och speciellt när det kommer till att hjälpa våra medmänniskor.

 

 

Be Sociable, Share!