Eminas berättelse som praktikant

Hei!

Mitt namn är Emina Hadzic och jag är praktikant för RealStars.
Jag studerar Masterprogrammet Mänskliga Rättigheter på Göteborgs Universitet.

Varför2015-10-12 08.49.18 jag valde att praktisera hos RealStars var eftersom jag var nyfiken på hur en ideell organisation arbetar mot ett brott som sker både inom nationella och internationella gränser. Samtidigt finner jag detta arbetsområde intressant och hemskt vill jag bekämpa ett brott som inte borde existera under vår tid då jag anser att inget pris kan sättas på en människa..

Jag har snart praktiserat hos RealStars två månader och har redan fått lära mig otroligt mycket. Jag har påbörjat att blogga, twittra, ta del av möten, engagera mig i människohandelsfrågor, följa upp vårt arbete samt Sveriges arbete mot människohandel, mm. Jag har också kunnat utveckla mina kunskaper inom kommunikation och media vilket jag anser är en rik kunskap som jag har kunnat utveckla tillsammans med RealStars. Jag har samtidigt fått jobba självständigt och ta egna intiativ som t.ex. jag kommer få framföra ett eget projekt som jag planerar att utföra snart. Detta har gjort att jag har fått kunskaper om hur projektledning går till.

Jag anser att RealStars gör ett viktigt arbete eftersom de jobbar mot efterfrågan som är grunden till problemet. Genom att använda sexköpslagen som sitt verktyg samt nationell och internationell lagstiftning anser jag att det är den rätta kombinationen när man arbetar mot ett brott som är transnationellt.

Be Sociable, Share!