”Det är nog många som har haft en ganska taskig uppväxt”

Skolbesöken i Göteborg och hela Västra Götaland är i full gång! Vi har hittills hunnit besöka Lindholmens Tekniska Gymnasium, Dalslands Folkhögskola och den skola som det här inlägget ska handla om, Alströmergymnasiet. Diskussionerna kring Fair Sex och dessa motsatser är intensiva och det är tydligt att frågorna är väldigt engagerande!

Vi kommer under hösten besöka Alströmergymnasiet i Alingsås många dagar och träffa många klasser. Vi är väldigt glada för alla de engagerade lärare som tycker ett samarbete med Realstars är viktigt.

Det är tydligt att detta engagemang smittar av sig på eleverna. Alla klasser visar stort intresse och reflekterar mycket kring hur det er ut, både i Sverige och i resten av världen.

Det är många som visare en stor förståelse för andra människors utsatthet och hur lätt det faktiskt är att tvingas in i sextrafficking och prostitution. Flera elever resonerade kring varför människor befinner sig i prostitution. De tog upp samtliga faktorer som forskning visar är viktiga pusselbitar när man försöker förstå denna industri och i förlängningen hur man kan jobba för att minska trafficking.

”Det är nog många som har haft en ganska taskig uppväxt, som kanske blivit utsatta för övergrepp och våld och sen liksom känner att de inte har något värde och kanske börjar prostituera sig eller tvingas av nån annan”.

Detta är en verklighet för tusentals människor som lever i prostitution idag.

Eleverna på Alströmergymnasiet är alltid mycket intresserade av hur Realstars jobbar just med efterfrågan och frågar också vad som görs av andra organisationer runt om i världen. Det finns ett stort engagemang som vi är väldigt glada att få vara endel av och bidra till. Vi ser mycket fram emot alla de besök som återstår på skolan under 2015!

Be Sociable, Share!