Color Me Safe UF hjälper RealStars

Tre elever i Trollhättan har startat ett UF-företag och utvecklat kombinerade drogtest och drinkpinnar för att förhindra att tjejer som är ute drogas genom drinkar och bli lätta våldtäktsoffer. Nu skänker de 10 % av eventuell vinst till RealStars.

Ida, Elin och Sofie läser för närvarande sista året på Hotell- och Turismprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan. Som gymnasiearbete valde de att starta ett UF-företag (UF står för Ung Företagsamhet och är en praktisk utbildning för unga i entrepenörskap). UF-företaget har valt att inrikta sig på att minska drogrelaterade sexbrott i samhället och tryggare utekvällar. Idén är lika enkel som den är smart; kombinerade drinkpinnar och drogtester som med ett färgutslag avslöjar om drinken innehåller något fuffens!

RealStars mejlade tjejerna på Color Me för att ställa några frågor:

Hur kom det sig att ni valde att starta Color Me Safe UF?

“Varför vi startade Color me safe UF var för att vi känner människor som blivit utsatta. När vi gjorde en marknadsundersökning för att presentera vår idé så fick vi ta del av många personliga berättelser om vänner, döttrar som blivit utsatta. Till slut insåg vi att det är ett stort samhällsproblem och att vi vill göra skillnad.”

Ida, Elin och Sofia. Tillsammans har de bildat företaget Color Me Safe UF

Ida, Elin och Sofia. Tillsammans har de bildat företaget Color Me Safe UF

Ni har valt att ge överskottet till Realstars arbete mot traffcking?

“Varför vi valt att vända oss till just Real stars är för att sexbrott är kopplingen då anledningen till att många blir drogade på barer och klubbar är att de ska bli lätta våldtäktsoffer. Efter att Real stars hade föreläst för vår klass så insåg vi att det är dem som vi vill stödja då vi var ute efter en organisation som hade någon slags koppling till vad vi jobbar med!”

Drinkpinnarna är nu under utveckling, men under tiden finns en substitutprodukt tillgänglig kallad safe-stripes som fyller samma funktion.

Här finner du Color Me Safe UF på facebook.

Be Sociable, Share!