Break the Chain

I lördags medverkade RealStars på Break the Chain,9 maj ett seminarium om prostitution och 

trafficking på Världskulturmuseet i Göteborg.

Dagen inleddes med en guidad tur av utställning Playground, en utställning om normer och rätten att vara sig själv. Genom insamlade föremål från Sverige och Vietnam berättas historier om fördomar, genus och kärlek.

Efter det hölls en föreläsning av Sofia Jonsson från Göteborgs universitet på temat ”Prostitution och trafficking – lagstiftning, attityder och kriminalitet” där hon presenterade sin senaste forskning inom området. En intressant föreläsning om exempelvis hur attityder och inställning till prostitution är knytet till vilken lagstiftning landet har. Vi fick i stapeldiagram se hur tydligt det skiljer sig mellan olika länder. Vi ser väldigt mycket fram emot resultaten från hennes pågående forskning.

Sedan var det dags för mingel med deltagare och andra organisationer på plats. Ett av syftena med dagen var att skapa en arena för organisationer inom samma fält att mötas och knyta kontakter. Detta lyckades de verkligen med. RealStars lämnade Världskulturmuseet glada och nöjda med nya vänner och möjliga gemensamma projekt i framtiden. Det fanns så många att prata med att tiden för mingel bara flög iväg. Detta gjorde att inga bilder blev tagna därifrån, men vi bjuder på några från utställningen och föreläsningen!

playground                playground 2 playground 4       playground 3
Be Sociable, Share!