Auktion mot Trafficking – donera gärna något så hjälps vi åt

Är det dags för en höstrensning i garderoben? Kanske ska den där fina lampan i hörnet få ett nytt hem? De flesta av oss har skrymslen i garderoben eller lådor på vinden fyllda med fina saker som inte används. I juni kunde vi med hjälp av Therése Lindgren, Linda Pira, Otto Wallin, Oscar Ahlin och Robin Söderling sprida RealStars arbete brett. Nu har du möjlighet att göra det också! Under vecka 42 i samband med EU:s anti-traffickingdag anordnar RealStars Auktion mot Trafficking och vi bjuder in allmänheten att auktionera ut egna föremål. Så nu kan mormors fina (men för små) kängor komma till användning – för en bra sak!

 

Människor är inte varor, Fair Sex och samtycke kan inte köpas. 

Men, för att stoppa sexhandeln behöver Realstars pengar.  

Stöd auktionen mot trafficking i samband med EU:s anti-traffickingdag! 

 

För att stoppa sexuell exploatering måste vi förhindra sexköp. Det ska inte vara riskfritt att utnyttja och vi ser tyvärr en skrämmande normalisering av sexhandeln i Sverige. Realstars ser att det behövs fler informationsinsatser mot sexköp för att bryta denna oroande utveckling. Det florerar fortfarande myter om prostitution såsom “den lyckliga horan” och att sexuell exploatering ska kunna betraktas som vilket arbete som helst. Ekot rapporterade i veckan om att Europadomstolen ska pröva om den franska sexköpslagen bryter mot Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna då prostitutionsförespråkare hänvisat till argument lagen skulle strida mot “rätten till privatliv”. Detta frihetsargument har vi hört många gånger om, och vi vet att problemet när det gäller prostitution är att rätten inte ligger hos den som säljer sex. I majoriteten av alla sexköp ligger makten och kontrollen hos “köparen”, förövaren betalar för rätten till någon annans kropp.

För att kunna jobba med att motverka dessa myter och efterfrågan på sexuell exploatering på ett förebyggande sätt behövs pengar. Den 18 oktober är det EU:s anti-traffickingdag. Genom åren har vi uppmärksammat dagen på olika sätt och detta år vill vi göra om succékonceptet från juni, men denna gång bjuder vi in allmänheten för ännu bredare delaktighet! 

I juni gav Auktion mot Trafficking tillsammans med Therése Lindgren, Linda Pira, Otto Wallin, Oscar Ahlin och Robin Söderling oss möjlighet att sprida frågor kring sexköp och sexuell exploatering brett och i grupper som annars kanske inte kommer i kontakt med frågorna. Och vi måste nå brett för att påverka opinion och få till politisk förändring. Att motverka sexköp och sexuell exploatering måste göras på många fronter, samtidigt. Men för att kunna jobba med dessa frågor på ett förebyggande sätt behövs pengar.

Nu kan du vara med och auktionera ut i Auktion mot Trafficking, och på så vis vara med i arbetet för en värld fri från sex trafficking och sexuell exploatering.

Maila info@realstars.eu om du vill donera något som kan vara värde för andra och ge pengar för att stoppa trafficking!

Be Sociable, Share!