Anti-traffickingdagen 2013

antitrafficking_blogg-500x474

Dags att lägga in en markering i almenackan för årets anti-traffickingdag den 18e Oktober, en dag då människor över hela Europa samlas i kampen mot trafficking. RealStars smygstartar redan dagen innan, den 17e Oktober på TeaterStudio Lederman i Stockholm. Årets tema är sexköparen.

Året är 2013 och fortfarande köper män sex. Det sägs att de flesta sexköp görs av helt vanliga män. Men, vem är han egentligen? Varför gör han det? Och kanske den viktigaste frågan: hur ska vi komma åt det beteende som leder till att miljontals människor lever i sexslaveri?

Orsaken till att sextrafficking existerar är efterfrågan, torsken. Ändå kretsar nästan alla skildringar av trafficking kring offren. För att komma åt problemet måste vi våga se hela bilden. Därför handlar årets anti-traffickingdag om sexköparen.

Moderator Alexandra Pascalidou.
Medverkande b.la. länsstyrelsen i Stockholm, Frälsningsarmén, Sveriges kvinnolobby, Moderaterna och feministiskt initiativ samt Niclas Järvklo, sekreterare i regeringens utredning om Män och jämställdhet, Jenny Westerstrand, forskare, Malin Roux, grundare av Realstars.

Specialskrivet bidrag av Henning Mankell och uppträdande av Potato Patato.

Välkommen till en kraftsamling mot det slaveri som till varje pris måste utrotas. Här hittar du eventet på Facebook.

Be Sociable, Share!