Rebecca och Fiona

Realstars är på plats i Almedalen i år. En bra mötesplats och mycket intressanta inslag. Dock lyser seminarier om trafficking med sin frånvaro. Vi spanar inom närliggande frågor och hamnar på seminariet om Human Right Defenders där Rebecca och Fiona spelar. Mitt under en låt överraskas vi i publiken när Rebecca och Fiona välkomnar in två medlemmar i Punkbandet (konstprojektet) Pussy Riot. Vi får lyssna till en intervju med de modiga medlemmarna som besöker Visby och uppmärksammar situationen vad gäller yttrandefrihet i Ryssland. Puzzy Riot använder musik och performence som de menar är universiellt och kan förstås av alla.

Realstars tar tillfället i akt och intervjuar Rebecca och Fiona efter sin spelning. Vi berättar om vårt arbete för ett traffickingfritt Europa och en sexköpslag inom EU.

Vad vill ni göra för att världen ska bli en bättre plats?

Vi vill att världen blir mer jämställd. Det är det vi jobbar för. Det är konstigt att vi är med i EU och att det inte finns en sexköpslag. Det är så absurt att någon kan utnyttja och förgripa sig på någon annan människa, att köpa någon.

Mycket i samhället är inte jämställt och det gäller också sexet. Det ska vara jämställt raktigenom. Vi lever i ett manssamhälle och det syns också i den bransch vi jobbar i. Vi försöker göra i det vi gör och det vi vill. Det är vårt bidrag till jämställdhet och vi kan uttrycka det i musiken, texten och ibland i scenografin. Vi har en röst som vi vill använda – precis som Puzzy Riot. Vi tycker det är självklart att det ska finnas en sexköpslag i EU och i hela världen.

Malin för Realstars, skriv under Fair Sex kampanjen här.

Be Sociable, Share!