11 minuter

Hej! Jag heter Matilda Öhlin Knutsson och studerar internationella relationer på University of St Andrews i Skottland. Detta är mitt första inlägg som återkommande gästbloggare för RealStars. Jag vill nu dra mitt strå till staken i diskussionen kring Fair Sex och trafficking samt hjälpa till att sprida den otroligt viktiga kampanj som RealStars driver.

Gästbloggaren Lotta Johanson skrev i sitt inlägg att fenomenet trafficking och prostitution i grund och botten handlar om fattigdom. Jag håller med till nästan hundra procent. Jag tror dock att det även handlar om en känsla av osäkerhet. Om du som barn har blivit uppfostrad till att tro att du inte kan något eller inte är värd något så kan det vara så att din kropp tillslut är det enda du ser att du kan tjäna pengar på eller överleva utav. Om man säljer sin kropp en gång och sen en till så blir ens egen kropp tillslut inte mer än ett kärl för någon annans njutning.

Boken Elva Minuter av Paulo Coelho som handlar om Maria, en brasiliansk kvinna som åker till Schweiz i hopp om att bli modell men hon väljer sedan att börja arbeta som prostituerad på en av barerna i staden, behandlar till stor del detta ämne. Maria funderar mycket på sex och njutning och kommer fram till att just elva minuter är vad varje genomsnittligt samlag tar, i boken beskrivs det såhär: “…räkna bort tiden för avklädnad, lite tafatt spelad ömhet, en stunds förutsägbar konversation och påklädnad kommer vi ned till elva minuter av sex i egentlig mening.”

 

För Maria blir sex någonting konkret, inte något som hon ser fram emot utan ett sätt att tjäna pengar och ett sätt för henne att experimentera med vad sex egentligen är. Som sagt, man kliver ur sin kropp och ser på det utifrån på ett objektivt sätt. Elva minuter är en bok som jag tycker alla borde läsa för att få insyn i en ny vinkling på sex, njutning, men också kärlek. För sex handlar till stor del om kärlek likväl som åtrå. För det är ju först när man känner varandras kroppar och tankar som man kan tillfredsställa sin partner på det där nästan övernaturliga sättet som man inte visste fanns förens man hittade det. Det tog mig många år och lika många partners tills jag insåg vad min kropp var värd och vad det innebar att ha sex med någon som man älskar och som faktiskt älskar en tillbaka.

Hjälp till att stödja RealStars kampanj JOIN FAIR SEX, skriv under och sprid till dina vänner!

Matilda Öhlin Knutsson för RealStars

Be Sociable, Share!