Volontärers engagemang – ovärderligt för Realstars!

Realstars arbete bygger på våra fantastiska volontärers engagemang, tack vare dem kan vi nå ut med vårt budskap till ännu fler och sprida vår vision om en värld fri från trafficking! Jag (Clara, volontärsamordnare för Realstars) ska berätta vad som är på gång i volontärergrupperna just nu och jag ska presentera Realstars nya gruppansvarige Alva!

Bild från volontärmöte i december. Från höger:
Alva, Edward, Clara, Ebba, Rebecka, Lisa och Sofia.

Jag började jobba som volontärsamordnare på Realstars i höstas, och som gammal föreningsperson och aktivist tyckte jag att det kändes spännande att reflektera kring Realstars volontäruppdrag. I höstas startade vi upp en volontärgrupp i Stockholm och en i Göteborg, och vi har haft fem volontärträffar.

Under volontärträffarna har vi pratat om Realstars värdegrund, Fair Sex, hur vi jobbar och hur vad man kan göra som realstarsvolontär. Under de senaste två volontärträffarna i Göteborg så har vi även diskuterat om myter om prostitution, som ett sätt att lära oss mer om de frågor Realstars jobbar med.

 

Presentation av Alva, gruppansvarig i Göteborg 

Alva bor i Göteborg och pluggar statsvetenskap på Göteborgs Universitet. Hur kom det sig att du blev volontär för just Realstars?

Jag kände att jag ville göra något, jag fick information om de ämnen som Realstars jobbar med via sociala medier. Prostitution och trafficking är ämnen som behöver uppmärksammas ytterligare, och på sociala medier har det börjat synas mer.

Finns det någon aktivitet som du skulle vilja göra inom ramen för Realstars arbete? Jag tycker om att prata, och är intresserad av att aktiviteter där man når och kan sprida information.

Hur kom du i kontakt med Realstars? Jag skickade en intresseanmälan på volontärbyrån.

Vad är på gång i volontärgrupperna just nu?

I Göteborg..

 ➡ ska vi träffas på Grönsakstorget kl 12 nästa onsdag 20/2 för att åka till Café Haga, en av Göteborgs Universitets lokaler. Där ska vi stå under lunchen och servera kaffe, snacka Fair Sex och samla underskrifter för att sprida den svenska sexköpslagen inom EU (Skriv på uppropet här).

 ➡ kommer nästa datum för volontärträff vara onsdagen 20/2 kl 17.30 på Realstars kontor, Södra Larmgatan 6.

 ➡ ska vi börja planera hur vi ska uppmärksamma den internationella kvinnodagen den 8 mars.

Bor du i Göteborg och är intresserad av att vara volontär? Gå med i vår facebookgrupp, eller gör en intresseanmälan på volontärbyrån.

I Stockholm..

 ➡ ska vi sätta upp affischer och lägga ut flygblad för att informera om datum för en volontärträff för nya medlemmar.

 ➡ ska vi ha nästa volontärträff under vecka 9 eller 10 för att prata mer om myter kring prostitution, och hur vi kan engagera fler barer, restauranger och hotell i Stockholm att ta ställning mot prostitution och trafficking för sexuella ändamål.

Bor du i Stockholm och är intresserad av att vara volontär? Gå med i vår facebookgrupp, eller skriv en intresseanmälan på volontärbyrån.

I hela Sverige..

 ➡ sitter det volontäröversättare och hjälper Realstars att översätta våra svenska texter till engelska! Vi på Realstars är oerhört tacksamma för deras hjälp! Vill du hjälpa till? Anmäl ditt intresse på volontärbyrån.

 

Be Sociable, Share!