Vinnarna från RealStars skattjakt under bokmässan träffar Björn Ranelid

”Mina berättelser är fllunch-ranelidyttfåglar som söker värmen och jag ger mig inte förrän de finner ett bo i ditt hjärta. Jag är herden som vaktar ordet, men ibland händer det att ett litet lamm går vilse eller att rovdjuret river mamman till döds.” Så skriver Ranelid om sitt eget författarskap.

Ida Sundin Asp och Anna Ode var tjejerna som vann RealStars skattjakt på bokmässan i Göteborg. Priset var en lunch med Björn Ranelid i Stockholm.

Vi fick möta en mycket trevlig och energisk Ranelid som gärna delade med sig av sina idéer och tankar i en rad olika ämnen. Det blev givetvis mycket diskussion kring prostitution och trafficking. RealStars processledare i Stockholm deltog också på lunchen och kunde dela mig sig av sina kunskaper. Det blev mycket prat kring sexköp utomlands då just 80% av svenskars sexköp sker på resor. Eftersom det kan vara svårt att veta om prostitution sker just på ditt hotell under resan kan det kännas svårt som resenär att veta vad man kan göra för att motverka detta. RealStars processledare tipsade om att man som resenär kan höra av sig till sitt hotell för att fråga dem hur hotellet ser på prostitution och om hotellet har några policys kring detta.

Ida har precis blivit nominerad till Augustpriset för sin barnbok ’Idag vet jag inte vem jag är’. Samtalen kretsade mycket kring litteratur och dess betydelse för barnen. Ranelid som själv har skrivit en mängd kritikerrosade böcker tyckte det var oerhörd imponerande att Ida i så ung ålder hade blivit nominerad. Både RealStars processledare, Ida och Anna fick varsina signerade böcker som blev tacksamt mottagna med stor glädje.

Båda tjejerna och Ranelid fick var sin Fair Fucking Sex T-shirt från RealStars. Vi hoppas de kommer att använda den flitigt!

Be Sociable, Share!