Tre frågor till vår praktikant Tord Ranheim

Bild Tord

Tre frågor till vår praktikant Tord Ranheim som praktiserar hos oss mellan januari och mars i år.

Hej Tord, vad kul att du praktiserar hos oss!

Det tycker jag också!

Hur kommer det sig att du valt att praktisera på Realstars?

– Jag studerar sista terminen på kandidatprogrammet i globala studier, där det ingår en 2-månaders praktik på en verksamhet som sysslar med globala frågor. Jag tittade runt på olika praktikplatser och fastnade för Realstars eftersom vi/ni jobbar på ett kreativt sätt med typ ’fashion for fair sex’ och ’creativity for fair sex’ osv. Att få jobba kreativt på en arbetsplats är guld värt.

Vad har du fått göra hittills under din praktikperiod?

– Oj, en hel del olika saker. Först och främst har jag fått sätta mig duktigt in i hur utbrett och vidrigt människohandel faktiskt är (Kajsa Ekis Ekmans bok Varat och varan är en skitbra utgångspunkt). Sen har jag bloggat, twittrat, skrivit artiklar, administrerat innovationsmöten, tänkt och funderat, hängt med på föreläsningar för gymnasieskolor, ringt och tjatat på näringslivet att de ska engagera sig i människohandelsfrågor och inte låtsas som att det inte finns, skrivit fler artiklar, åkt på mässor (nästa vecka), planerat gatuaktioner och diskuterat människohandel och sextrafficking med alla och envar.

Vad tror du är viktigast när det gäller att stoppa människohandel för sexuella ändamål?

– Jag tror att det i slutändan är en personlig utmaning som gäller alla. Insikten att en människa alltid är så mycket mer än ett objekt. Ser du en människa som ett objekt att utnyttja som vilket annat objekt som helst, då har du förlorat en del av din mänsklighet. Och då har vi alla ett problem, för det säger sig självt att jag aldrig kan bemöta ett objekt så som jag bemöter en människa. Det är på något sätt en vacker metafysisk insikt som handlar om att bli och vara mänsklig. Yep, så är det.

Be Sociable, Share!