Trafficking och övergrepp mot barn i West Midlands, England.

6a6efb72-4029-48e1-8f5e-ad83b8171947-620x372England har under de senaste åren skakats av flera skandaler kring sexuella övergrepp av barn. Nu avslöjar en rapport från polismyndigheten i West Midlands (se karta här) att bara under förra årets 6 första månader 488 barn utsattes eller låg i riskzonen för att bli utsatta för sexuella övergrepp i regionen. Liksom vid tidigare skandaler i England har offren för sexuella övergrepp ofta kommit från barnhem eller liknande institutioner för omhändertagande, vilket återigen avslöjar en systematisk exploatering av de redan mest utsatta i samhället.
Detta är skrämmande i sig, men kanske ännu mer skrämmande är att siffran med största sannolikhet är betydlig underdriven och inte alls återspeglar den verkliga omfattningen av problemet.
Vid ett flertal tillfällen har offren traffickerats till större städer som London och Manchester där de utsattes för övergrepp av ett flertal män.
Av de identifierade offren var 87 % flickor och 7 % pojkar (övriga saknades det uppgift för). I 26 % av fallen kunde en förövare identifieras och dessa var i 92 % av fallen män.
Rapporten tas upp som det första faktiska underlaget som visar hur utbrett det systematiska utnyttjandet är, och polisen lovar nu att ta krafttag för komma åt förövarna och skydda barn i riskzonen.

Rapporten kan du läsa här

Be Sociable, Share!