SURVIVOR STORIES – Kolab & Phalla

Kolab vet inte vilka hennes riktiga föräldrar är. Hon fick gå i skolan till årskurs 5 men hamnade sedan på grund av fruktansvärda förhållanden i en karaokebar för att där sälja droger och sex.

Kolab är född 1991 och och växte upp på en gård i Kambodja. Där behandlades hon som en tjänare och blev frekvent slagen av de hon trodde var hennes föräldrar. När Kolab var sju år fick hon veta att de hon bodde med hade köpt henne av hennes riktiga föräldrar, då dessa inte hade råd att ha kvar henne. Kolab beskriver det som väldigt smärtsamt. Efter detta följer händelser som gör att hon sedan hamnade i trafficking.

Phalla studerade till årskurs 12 men såldes sedan till en bordell av sin mormor.

Phalla är född 1988 och vid 20 års ålder dog fadern och hon flyttade in med sin mormor. Efter en månad hos mormodern fick hon följa med till Kampong som, en stad vid havet som Phalla var lycklig över att äntligen få se. De besökte ett hus där flickor ständigt åkte iväg med olika män. Mormodern bad ägaren till huset att låta Phalla stanna för att sedan plocka upp henne efter några dagar. Hon kom aldrig tillbaka.

Läs fortsättningen på Kolab och Phallas berättelser här.

Bilden är hämtad från Equality now

Bilden är hämtad från Equality now

Be Sociable, Share!