Skönhetssalonger i Storbritannien kan vara den piffiga fasaden för både bordeller och droghandel.

Manikyrsalonger har uppdagats som täckmantel för bordeller, hur går det ihop? Daily Mail skriver att antalet manikyrsalonger i Storbritannien har stigit explosionsartat. Med en ökning på hela 20 % bara det senaste året, finns det nu ca 30 000 st. Efterfrågan på nagelbehandlingar är stor eftersom det blivit en billig och snabb behandling som de flesta har råd med. Men bakom dessa verksamheter finns ofta mörka historier.  Det har uppdagats många fall där papperslösa fått arbeta under dåliga förhållanden och även tvingats till t.ex. prostitution och droghandel.

Vietnam är ett av de länder med mest illegala arbetare i Storbritannien. Dessutom kommer det fler barn från Vietnam till Storbritannien än från något annat land. De senaste 3 åren har myndigheter identifierat 254 potentiella fall av barn utsatta för människohandel. Efterfrågan på barn i sexhandeln är en av de chockande bakomliggande orsakerna, därför kan också människohandlare tjäna mer pengar på dem.

Varför är just Vietnam och nagelindustrin utpekad? Svaret är att då många saknar formell utbildning anländer de ändå upplärda. På många ställen i Vietnam finns korta och relativt billiga kurser i nagelvård där människohandlare rekryterar personer genom att lova välbetalda jobb i t.ex. Storbritannien. Jobb som sedan är undermåliga, inte finns eller innebär helt andra saker.

Kunder på skönhetssalonger uppmanas nu att fråga de som arbetar där om deras bakgrund och utbildning och alltid rapportera misstänkta fall av människohandel.

Läs hela artikeln från Daily Mail här

 

 

Be Sociable, Share!