Skolutmaningen för Fair Sex

Årets kreativa utmaning för skolor har engagerat elever för Fair Sex och mot sexuella kränkningar. Med musik, bild och text har de hittat egna uttryck och förmedlat starka och lättillgängliga budskap. TACK till alla deltagare som under hösten inspirerat oss – tillsammans sprider vi värderingar för Fair Sex vidare.

I arbetet med Fair Sex-skolor använder vi kreativa metoder i Creativity for Fair Sex för att engagera deltagarna djupare. Det ger dem möjlighet att själva fundera på hur vi kan motverka sexköp och trafficking och främja Fair Sex genom att skapa budskap som engagerar. Nedan presenterar vi årets tre vinnare (utan inbördes ordning) som belönas med fina produkter ur vår webshop. Inskickade bidrag kommer dessutom att publiceras på vår hemsida inom kort där vi alla kan fortsätta inspireras och förundras över kreativiteten.

Bidrag 1: ”En bild som uppmanar till reflektion om orsaken till trafficking och prostitution genom att fokusera på efterfrågan. Genom att använda välkända symboler som de flesta kan relatera till, blir budskapet lättillgängligt och mycket tydligt”.

Bidrag från Oliver och Albin på Jensen Gymnasium Norra i Stockholm.

 

Bidrag 2: ”Kreativ idé som tydligt förmedlar flera av RealStars viktigaste budskap för att motverka sexköp och främja Fair Sex. Genom text och musik kommuniceras budskapet på ett lättsamt sätt som engagerar”

Bidrag av Agnes, Sofia, Nora, Stina, Alexander, Johan, Charlie, Hanna, Andrea och Tilda på Skådespelarlinjen på Katrinebergs Folkhögskola.

 

Bidrag 3: ”Uppmärksammar objektifieringen mot kvinnor redan från tidig ålder. Genom rörlig bild och ljud blir  budskapet starkt och åtkomligt för tittaren”.

Bidrag från Khaled, Linnea, Elsie, Hossein, Diana, Fanny, Obaydullah och Astrid på Vårdprofilen på Katrinebergs Folkhögskola.

Be Sociable, Share!