RealStars uppmärksammar #utanskyddsnät

Den senaste tiden har vi fått ta del av starka berättelser under #metoo-uppropet. Under hashtagen #tystiklassen möter vi elever som berättar om sexuella trakasserier i skolan. De trakasserierna får vi på RealStars också höra om i skolan under våra föreläsningar.

Nu har också kvinnor som varit eller är utsatta för drogmissbruk, kriminalitet och prostitution delat med sig av berättelser under #utanskyddsnät. Berättelserna är starka, fruktansvärda och speglar extrema övergrepp. Dessa berättelser måste vi lyssna på för att sedan svara de elever och kvinnor som blivit utsatta. Vi svarar att vi arbetar för att de inte ska uppleva detta igen.

                                                                  
 Arbeten från vår digitala konstutställning ”Creativity for Fair Sex”, skapat av unga kreatörer.

För att förhindra det måste vi fundera på varför detta sker. Det sker för att män väljer att trakassera och utföra övergrepp mot kvinnor. Det är vad alla berättelser under #metoo visar på. Därför måste vi lägga våra resurser på att straffa förövaren, förebygga attityder kring sexköp och lära ut om FAIR SEX – sex på lika villkor med ömsesidig respekt för alla överallt.

Vi alla kan skapa förändring, men vi måste börja med oss själva. Om inte du tar första steget, vem ska då visa vägen eller vem ska då följa efter? RealStars arbete bygger på att engagera och stötta ditt företag eller din skola i kampan mot trafficking och sexköp.

Är ni intresserade av att steget eller ta ytterligare ett i rätt riktning? Hör av dig till oss på bokaskola@realstars.eu vad gäller skolbesök eller malin@realstars.eu för vårt arbete tillsammans med företag, Business Against Trafficking.


Arbete från vår digitala konstutställning ”Creativity for Fair Sex”, skapat av unga kreatörer.
Be Sociable, Share!