Realstars uppmärksammar 8 mars med nollvision mot sexuell exploatering och auktion mot trafficking

Sextrafficking är en växande brottslighet där kvinnor och flickor är särskilt utsatta för att utnyttjas i prostitution. Mäns efterfrågan på sexköp är grundproblemet då den driver människohandeln. I samband med Internationella kvinnodagen utbildar Realstars hotell och startar en Auktion mot trafficking.

Prostitution och människohandel pågår dagligen i Sverige och Europa där kvinnor och flickor bryts ner och utsätts för övergrepp på hotell, massagesalonger, sexklubbar, red-light district och inte minst via digitala bordeller som sammanför förövare och brottsoffer. Problemet måste angripas från flera håll och EUs nya strategi mot människohandel poängterar prevention och arbetet mot efterfrågan.

– Att införa sexköpslagen var en modig handling för att skydda kvinnor och barn från betalda övergrepp. Men lagen har inte implementerats och verkligheten har förändrats. Sverige måste nu skärpa lagen och erbjuda exitprogram för att skydda utsatta och avskräcka män som köper sex, säger Malin Roux Johansson, Realstars generalsekreterare.

Enligt en Sifoundersökning från Realstars och organisationen Child10 har var sjunde man en positiv inställning till att personer köper sex. Idag är det få resurser som civilsamhället kan söka för att arbeta preventivt och förändra attityder som normaliserar sexköp, vilket är en förutsättning för samhällsförändring. Realstars startar därför en auktion mot trafficking mellan den 8 – 13 mars på Tradera och är återigen tacksamma för att förebilder donerar; smink-ikoner, föreläsare inom retorik, hållbarhet, hotell, spa-anläggningar, restauranger. Några av namnen är Linda Hallberg Cosmetics, Nadim Ghazale, Hagabadet och kändisfrisören Bobby Oduncu. Pengarna går oavkortat till Realstars arbete med att motverka människohandel och kommersiell sexuell exploatering.

– LH Cosmetics är stolta att kunna vara med och stötta det viktiga arbete som Realstars utför mot sexuell exploatering och trafficking. Vi hoppas att våra produkter ska vara till glädje för vinnarna och samtidigt göra skillnad för utsatta flickor, säger Linda Hallberg, VD på Linda Hallberg Cosmetics.

Kvinnor och barn är de som främst faller offer för trafficking och luras in i sexindustrin och människohandeln som frodas i Sverige och på platser dit också svenskar reser i tjänsten och på semester. En mindre andel identifieras som offer för trafficking medan det stora flertalet blir fortsatt exploaterade genom varje sexköp. Mörkertalet är stort.
För länk till auktionen, klicka här.

Be Sociable, Share!