Realstars Sveriges årsmöte 2021 – Välkommen till de nya styrelsemedlemmarna!

Den 27 maj höll Realstars nationella styrelse årsmöte för verksamhetsåret 2020. Vi blickade tillbaka på ett annorlunda men ändå väldigt händelserikt år! 2020 och  2021 skedde på många sätt genombrott och momentum i arbetet mot sexuell exploatering i Sverige där Realstars har varit en drivande aktör och talesperson för Fair Sex mot trafficking och kunnat dra nytta av den kunskap som Realstars byggt upp senaste åren, framförallt om sexköparnas mindset samt om de digitala bordellerna.

Årsmötet gästades av två inbjudna talare, Ida Östensson kommunikationschef på Child10, och Moa Alishba som driver en thaimassagesalong och spa. Ida berättade om Child10s arbete och om kampanjen #Hyrflickvän som gjordes i samarbete med Realstars. Moa berättade om hur hon arbetar för att motverka sexköp och bidrar i projektet Växtkraft Thai. Stort tack till Ida och Moa!

Vi presenterar den nya styrelsen

Under årsmötet valdes två nya ledamöter in för att ta verksamheten till nästa nivå, vi välkomnar Magdalena Sundqvist och Per-Anders Sunesson! Vi vill samtidigt tacka de avgående ledamöterna Charlotte Axelsson, Lars Björklund och Maria Ek för deras tid och engagemang i styrelsen!

Styrelsen består nu av:

Ordförande: Vanessa Corneliusson, redovisningskonsult Eutopia Redovisningsbyrå AB

Ledamöter:

Torbjörn Johansson, lärare på Angeredsgymnasiet

Malin Ekelund, kommunikatör, ledarskap- och fundraisingkonsult, InMarketing AB

Simone Hellrand, studerande ett masterprogrammet Statsvetenskap: Global Politik vid Malmö universitet

Tobias Rasberg, jurist på Audent Juristbyrå

Magdalena Sundqvist, Planeringsledare på Enheten för Utredning och Skoljuridik inom Göteborgs stad samt ledamot i Kungsbackas kommunfullmäktige för socialdemokraterna

Per-Anders Sunesson, tidigare Sveriges ambassadör för arbetet mot människohandel.

 

Vanessa Corneliusson, ordförande

Simone Hellrand

Torbjörn Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magdalena Sundqvist

Tobias Rasberg

Malin Eklund

Per-Anders Sunesson

 

 

 

 

 

 

 

Under årsmötet presenterades året som gått

Föreningens verksamhet har under 2020 påverkats av flera omvärldsfaktorer som styrt in verksamheten mot kampanj och påverkansarbetet för att motverka människohandel. Trots pandemin har verksamheten gjort flera imponerande insatser. Ett slagkraftigt exempel är kampanjen #hyrflickvän tillsammans med Child10 som föll mycket väl ut och blev den största kampanjen på flera år mot sexköp då den uppmärksammade sugardating och de digitala bordellerna. Kampanjen utgjordes av en fejkad sugardatingsida som spreds genom sponsrade webbannonser och flyers runt om i landet. Under en helg registrerade sig 808 män som försökte hyra en flickvän via hemsidan hyrflickvän.se. Var sjätte man av dessa, 16,6%, sökte på minderåriga tjejer – alltså barn. Syftet med kampanjen var att uppmärksamma och förmedla kunskap om att sugardejting är ett av prostitutionens olika ansikten och därmed motverka prostitution och människohandel i Sverige. Kampanjen syftade även till att visa på attityder kring sexköp bland svenskar. I samband med kampanjen släppte vi en SIFO-rapport som visade att var sjunde man i Sverige har en positiv inställning till att personer köper sex.

Inför EUs anti-traffickingdag, den 23 oktober, arrangerade Realstars även ett event på Clarion Hotel Post och samlade göteborgspolitiker och nyckelpersoner för att ta fasta på EUs anti-traffickingdag och motverka sexuell exploatering i Göteborg.

I Årsberättelsen för 2020 går det att läsa mer om alla fokusområden RealStars jobbade med under året.

Stort tack till alla som stöttat, engagerat sig och drivit på för en värld fri från sex trafficking och sexuell exploatering under 2020. Nu ser vi fram emot det kommande verksamhetsåret, med ännu hårdare tag för att motverka sexköp, för påverkan på politik och juridik gällande både skärpta straff och bättre skydd för offer och för att få till långsiktig förändring!

Be Sociable, Share!