RealStars supervolontär Astra

Läs om vår supervolontär Astra som samlade in 12 000 kr till RealStars!
Jag är en 21 åring från Stockholm som så länge jag kan minnas hyst ett brinnande intresse för mänskliga rättigheter. Under yngre år genom barndomsdrömmar ville jag arbeta som konstnär och genom upplysning samt (eventuella) intäkter från min konst göra världen till en bättre plats, men under högstadietiden och under min gymnasietid på Victor Rydberg så engegerade jag mig allt mer i diverse volontärprojekt och fastnade som 17-åring efter en tid inom b.la. Amnesty samt UMR starkt för RealStars arbete.
Anledningen att jag började engagera mig i just RealStars är relativt simpel – Sexuell exploatering genom trafficking och tvångsprostitution är inte bara ett av historiens grövsta brott mot de mänskliga rättigheterna – utan även ett av VÅR tids största brott i samma kategori.
 
Tyvärr så har  den globala utvecklingen av infrastrukturen inte enbart lett till en större mänsklig förståelse, en minskning av de patriarkala strukturerna eller en sänkning av den sexuella exploateringen – utan i vissa fall dessvärre istället till en ökning. Exempelvis internet och via det löften om drömjobb, ett bättre liv och en tryggare tillvaro kan människohandlare nu på distans rekrytera nya offer samt även sälja människor via nätet.
Ett engagemang inom arbetet mot trafficking är med andra ord viktigare än någonsin.
Efter gymnasiet har jag innan fokus på högskolestudier rest runt på jorden och försökt att inte stanna längre på samma plats än ett par månader, men slog mig i vintras tillfälligt ner i Åre.
Innan flytten till Jämtland hade jag ett samtal med Malin om möjligheterna att bidra till något på plats, då Åre är en plats där tusentals svenskar samlas varje vinter.

Sättet vi på plats tillslut kunde bidra till kampen mot trafficking var genom ett välgörenhetsevent på restaurangen Werséns, där gästerna informeras om ändamålet samt all dricks under kvällen oavkortat skänktes till förmån för arbetet mot tvångsprostitution.

Responsen till projektet var strålande och i slutändan hade vi tillsammans samlat ihop över 12.000 till förmån för RealStars.

Mitt bästa tips till volontärer som också vill bidra på samma eller liknande sätt, är helt enkelt att ALLTID satsa på en idé. Det värsta som kan hända är att din idé inte går igenom men då är du ändå fortfarande ett steg framför platsen du startade – med mer erfarenhet samt nya perspektiv i bagaget. Alla bäckar små är viktiga, tillsammans kan vi göra så mycket.

Be Sociable, Share!