RealStars på MR-dagarna 2017

Den 9-11 november var vi från RealStars på Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping. Det var tre mycket givande och spännande dagar där vi träffade många människor och fick till viktiga diskussioner om hur vi kan arbeta med mänskliga rättigheter i Sverige och utomlands.
Det var också många som var intresserade av att ha sin praktik på RealStars nästa år vilket vi är jätteglada över.

Under fredagen hade vi ett seminarium på Stora Scenen där vi berättade om RealStars arbete, framförallt om vårt arbete med Fair sex skolor.
För er som inte vet vad Fair Sex skolor innebär så går det till så att vi på RealStars guidar och tillhandahåller verktyg till gymnasieskolor så att lärare kan prata med eleverna om sexuella kränkningar, jämställdhet, sexköp och trafficking.
Tanken med Fair Sex skolor är att integrera ovanstående frågor i de vanliga ämnena på ett enkelt sätt. Många lärare och elever vill prata om dessa frågor mycket oftare.
Vi kommer också ut och föreläser i skolorna och hjälper till med temadagar och mer.

Seminariet var mycket uppskattat då dessa frågor ligger så rätt i tiden med Metoo-kampanjen, nedläggningen av Bråvalla och allt som sker i samhället. Det går inte att blunda längre för att vi måste ta itu med dessa frågor nu och många där ute gör ett fantastiskt arbete för att tillsammans skapa en samtyckeskultur i Sverige.
Vi ser ljust på framtiden och de förändringar som nu kommer att ske.

Fredag kväll anordnades en konsert med bl.a. Maxida Märak och Emil Jensen. Massa power, insikter och skratt. Ni som inte har hört Maxidas eller Emils musik och dikter kan hitta dem på Spotify och Youtube. Rekommenderas!

Under lördagen fortsatte vi att prata med besökare och organisationer. Mänskliga Rättighetsdagarna är alltid extra peppigt att besöka då alla som är där har ett stort hjärta och vill förbättra samhället. Det leder till fina samtal och samarbeten. Tillsammans kan vi göra mycket mer.
Vår monter var också populär tack vare de foton elever har skapat för att belysa trafficking och sexköp. Det fick många att bli nyfikna och ställa frågor.

Vi ser fram emot Mänskliga Rättighetsdagarna 2018 som denna gång anordnas i Stockholm

 

 

Be Sociable, Share!