RealStars på Göteborgs nation i Lund 8e mars

April börjar närma sig, vi har precis slagit om till sommartid och vi går mot ljusare tider. En känner hur D-vitaminet ger ny energi och leendet är närmare än under vintermörkret. Precis den energin kände vi den 8e mars i Lund när RealStars var på Göteborgs Nation i Lund för att uppmärksamma Fair Sex.

RealStars gästade Göteborgs Nations tjejsittning där runt hundra tjejer samlats för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Tillsammans skapade vi en stämning av gemenskap liksom en vilja att stå upp för kvinnans värde samtidigt som trafficking-frågan togs på allvar. Många blev förvånade över att trafficking sker så nära inpå, att det ”till och med händer i Sverige”, men det tände också gnistan hos flera.

Vi är så glada att Göteborgs Nation ville bjuda in oss till studentlivet för att tala om vikten av sex på lika villkor. Det är ett viktigt ämne även i studentmiljön vilket märktes tydligt då flera tjejer visade sin besvikelse över att frågan inte fått mer uppmärksamhet. RealStars ser tillbaka på den här kvällen med värme, fulla med inspiration och stärkt engagemang. Vi hoppas att fler nationer vågar ta ställning och föra Fair Sex på tal!

RealStars planerar in båda en volontärträff och en volontärutbildning i Malmö innan sommaren. Håll koll på vår Facebook sida för mera information om tid och plats!

Fanny Fållby för RealStars

267
Be Sociable, Share!