Praktik med projekt för Fair Sex-normer inom den svenska musikscenen

Jag heter Jennifer Wigert och har fått den unika möjligheten till att göra min LiA praktik på RealStars. Hör och häpna – så fort beskedet kom, kom också ett par lyckotårar, haha. Jag är i livet 32 år och bosatt i Stockholm sedan snart 15 år tillbaka; när jag som en 17-18 åring satsade stort i samband med att flytta hemifrån. Vilket äventyr det har varit – något jag har aldrig ångrat! Utöver det har jag också, under min uppväxt, levt på andra spännande platser inom USA, Japan och Hong Kong – dessutom blev det, innan Stockholm, också några år i Värmland.

Tillsammans med en oerhört levande och händelserik bakgrund, och många år inom servicebranschen; kan jag med en enorm tacksamhet säga att jag har träffat ofantligt många olika människor – från alla möjliga bakgrunder och kulturer, i olika åldrar, livssituationer och bemött flera olika karaktärer och egenskaper. En upplevelse och erfarenhet som har skapat den personen jag är idag, samt grundat min stora passion för människor och perspektiv på världen.

Just nu studerar jag till Project Manager Meetings & Events på TEC i Stockholm, tillsammans med en underbar vän, Angela, som lyckosamt också gör sin LiA praktik på RealStars i samma team –  tänk vilket roligt öde!

Utbildningen inledes under hösten 2020 och var oerhört efterlängtat; jag kunde knappt tro att det var på riktigt när jag äntligen fick kliva in i klassrummet – rummet där mitt livs nya möjligheter skulle få börja utvecklas! Fram till vart jag är idag, våren 2021, sittandes här och skriver mitt blogginlägg till RealStars.

Jag har initierat ett unikt projekt på RealStars, tillsammans med rappare från Orten; som har vuxit fram ur min passion och närliggande intresse, då jag själv är bosatt i Stockholms förorten. Projektet, utifrån de intresseaspekten, kommer att fokusera på den sociala miljön kring unga tjejer och kvinnor på Instagram. I detta initiativ specificerar jag kring ortenkopplade grupper, som jag själv är väldigt aktiv i. Idag är den sociala plattformen en oroväckande plats där tjejer blir kontinuerligt nedtryckta av sexistiska bemötanden från unga killar – dolda bakom anonyma konton.

I och med detta faktum, tvingades jag tillslut inse och acceptera insikten gällande att de här individerna inte kunde nås effektivt, på den nivån som idag krävs – samt att Instagram inte tar ansvar för det sina användare utsätts för. Just nu finns inget idag som successivt förhindrar uppkomsten av grupper där killar inför andra förnedrar unga tjejer och kvinnor med kränkande, sexuella inslag. Det här projektet är mitt första steg till att bemöta och förändra situationen – se till att det snart aldrig mer ska finnas en plats, plattform, där unga tjejer och kvinnor utnyttjas av andra.

I en värld av oändligt många branschtyper som arbetar utifrån projekt upplever jag en ofantlig djungel som utmanade den stora frågan, ’Vilken väg ska jag ta?’. Tills den dagen jag hittade vägen till RealStars och fick en rejäl aha-upplevelse. Just det, tänkte jag nästintill road, förvånad över att jag hade lyckats glömma det som ger mig min vitalitet – ett äkta, betydande syfte. Ett syfte som innebär påverkan, förbättring och förändring.

/Jennifer Wigert 🤍

 

Be Sociable, Share!