Peppade på Fair Sex i Vara och Trollhättan!

När man åker runt till nya orter och skolor för att föreläsa och man stiger av tåget så är det alltid några sekunder av vilsenhet och letande på GPS;en för att få rätt väg dit man ska. Däremot att som Realstars processledare komma till Magnus Åbergs Gymnasium i Trollhättan var något helt annat och vilsenhet uteblev! På stationen möttes vi utav två riktigt proffsiga elever som gav en guidad tur genom samhället på väg till deras skola. Stor eloge till er!

Väl där så var salen preppad för att motta de 50 elever som deltog i dagens föreläsning och workshop. Så många personer samtidigt kan ibland vara en utmaning, men denna gruppen var idel öra och hade många intressanta frågor under hela föreläsningen. Hälften av gruppen hade spelat vårt webbspel Fair Sex: Nätverket och hade lite baskunskaper, resten skulle spela det dagen efter och säkert få svar på frågor som hade dykt upp i efterhand (länk till webbspelet ovan på namnet ). Uppdelade i mindre grupper tog de sig an uppgiften att diskutera olika frågor som rörde Fair Sex- sex på lika villkor, hur en Fair Sex sommar ska se ut och hur man kan bryta normer genom att börja med att se till sig själv. Diskussionerna resulterade i affischer med både slogans och illustrationer som ni kan se på Creativity for Fair Sex. Ett riktigt bra sätt av avsluta förra veckan på med massa pepp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För att fortsätta denna streak med pepp så inleddes veckan med ett väldigt givande besök på Folkhögskolan i Vara där mottagandet var minst lika varmt. Flera utav eleverna arbetade med region Östersjön och sociala utmaningar som kan finnas där. Gruppen hade tidigare även haft besök utav en polis som hade pratat om sexköpslagen, vilket gjorde dem mer nyfikna på Realstars arbete mot trafficking och prostitution. Det var väldigt intressant och kul att följa med i deras diskussioner och frågor rörande Sveriges sexköpslag som för vissa kan verka motsägande. Ett utav Realstars syften med att åka ut till skolor är att informera om varför denna lag är så viktig. För första gången blev den som befinner sig i prostitution den som är subjekt med rättigheter och den som köper sex ska straffas för att utnyttja någon i utsatt situation. Lagen bryter mot invanda föreställningar och ger en tydlig signal att det inte är ok och socialt accepterat att köpa sex. För polisen är lagen ett bra stöd för arbetet mot koppleri och människohandel.

Vi på Realstars kommer under maj och juni månad att besöka flertalet skolor längs västkusten och är er skola intresserade av ett besök är det bara att höra av sig till Sandra på följande mail:  sandra@realstars.se

Be Sociable, Share!