Passion & Compassion

Engagemanget lyser starkt när Malin och Emmanuel Roux talar om Fair Sex under vårens välbesökta Pecha Kucha-kväll i Göteborg. Budskapet står för lika villkor och ömsesidig respekt i alla lägen – enkelt att förstå och hålla med om. När en bild målande berör att sex-trafficking är den tredje största kriminella verksamheten i världen drar ett sus genom publiken.

Via 20 bilder, med 20 sekunder per bild, inspireras vi av dessa eldsjälar som verkar för ett samhälle fritt från sex-trafficking. Låter det som en utopi? Inte om RealStars får bestämma – och om vi visar att vi tar ställning kan frågan snart belysas inom EU.


Det är inte helt enkelt att föreställa sig vidden av att miljontals människor, framförallt kvinnor och barn, utsätts för sexuella övergrepp och människohandel. De är vår tids slavar med allt vad det innebär i form av grymhet. Och utsatta människor finns närmare än vi tror. Att frågan kommer nära blir tydligt när Malin Roux visar ett antal EU-länder som har uttalade problem med sex-trafficking. Därutöver finns troligen många dolda problem, en ljusskygg verksamhet skyr naturligtvis samhällets siffror.

Äkta engagemang berör. Att våga gå från tanke till handling och starta upp en ideell organisation i syfte att driva aktiv kampanj visar på en ovanligt stark drivkraft.

Världen behöver mer kärlek, mer positiv energi och mer medkänsla – passion and compassion – och människor som brinner för att förbättra världen har min fulla beundran. Självklart har jag skrivit under kampanjen Make Fair Sex Real – Har du?

Annika Åkervall

Be Sociable, Share!