Öppet brev till Alexander Bard angående Hotel against trafficking

Kära Alexander Bard,

Jag såg på Twitter att du hade uppmärksammat RealStars kampanj mot trafficking inom hotellbranschen. Det gjorde mig glad. Jag såg också att du inte förstod vad ”sexual politics” har med hotellrumsuthyrning att göra. Det gjorde mig mindre glad, men inte förvånad. Många är nämligen omedvetna om vad som ibland sker bakom stängda hotellrumsdörrar.

Av ren nyfikenhet scrollade jag ner och läste diskussionen som uppkom av ditt inlägg. Där blev vissa upprörda av RealStars kamp mot trafficking genom att förbjuda sexköp. I kommentarsfältet finns ett missförstånd om att båda parter ska kriminaliseras och många menar ”att sälja sex frivilligt är inte ett brott”.  Tyvärr är det endast sexköpet som är frivilligt och den som befinner sig i prostitution är i en tvångssituation, annars skulle inte sexköpet förkomma. Men det är inte vad jag vill prata om, utan jag vill diskutera vad du skrev Alexander och ifrågasättandet av Realstars informationsinsats mot trafficking.  Dörrhängaren med budskapet We don’t have room for human trafficking– är oerhört viktig, även om den framkallar så starka känslor att du måste kalla Clarion Hotel för ”bastards”.

Hotellägare, hotellpersonal och gäster är som all världens människor inte alltid medvetna om den trafficking som sker omkring dem och dess omfattning. För det gör den, och det sker konstant. Vet du vart den sker ibland? På hotellrum. Det finns flera tecken på att trafficking sker i ett hotellrum, ett av dem är att olika män besöker rummet kontinuerligt. Har du någonsin sett detta? Skulle du reagera om du såg det? Skulle du komma att tänka på trafficking? Oavsett vad du svarar på dessa frågor är jag övertygad om att den där lilla lappen på dörren skulle göra dig mer uppmärksam.

Så I fucking love Clarion Hotell och alla andra hotell som är med i Hotels Against trafficking för att de aktivt tar ställning och försöker motverka dagens slaveri. Hylla Clarion! Och hylla alla hotellgäster som läser lappen på dörren och tänker till en extra gång.

En av våra Realstarsvänner

Be Sociable, Share!