När ingen ser

Nu är Göteborgs Filmfestival slut men RealStars fortsätter att se filmer som behandlar temat Fair Sex och dess motsatser. En film som berört oss är När ingen ser – en film om barnsextrafficking från ECPAT, regisserad av Ulla Lemberg och David Herdies.

I filmen får vi se en del av hur den globala handeln med barn går till och i olika former, men också det ljusa arbetet mot den. Det blir tydligat att problemet existerar i alla länder, även Sverige.

När ingen ser är en episodisk dokumentär som handlar om barnsextrafficking runt om i världen. Vi får först möta två svenska utredare som identifierar bilder på ett barn som våldtas av två män. I nästa episod åker vi till Rumänien där en liten flicka beskriver hur hon erbjuds jobb i Italien, men utnyttjas här som sexslav. Därefter kommer vi med till Kambodja och följer en organisation som arbetar mot barnsexturism, och även se när de gör ett gripande på en man som köper sex av en pojke på ett hotellrum. I Sydsudan träffar vi en kvinna som arbetar med att rädda barn från att få en uppväxt på bordeller i huvudstaden. Slutligen träffar vi en svensk man som blev utnyttjad när han var 10 år av en äldre man som bygger ett förtroende till pojken och sedan utnyttjar honom sexuellt.

Filmen är väldigt tung och kall från första scenen och efter den är slut infinner sig en tomhet. Det är en väldigt stark dokumentär om ett ämne som ständigt är aktuellt. Vi på RealStars rekommenderar dig att titta på filmen för att få en liten inblick hur den globala människohandeln kan gå till.

Be Sociable, Share!