Möt Klara Hedberg!

Möt Klara Hedberg, vår nya processledare med ansvar över Fair Sex Online samt opinionsbildning digitalt.
Klara kommer tidigare från Youtube-nätverket Splay och Artistbokningsbolaget Appelgren Friedner. Tillsammans med resten av oss på Realstars ska hon fortsätta förebygga trafficking med budskapet “Fair Sex” online, driva spännande projekt och bilda opinion.
Hör henne berätta lite om sitt arbete och sin drivkraft till att engagera sig i frågan här nedan.

”Realstars är den viktigaste organisationen jag engagerat mig i, enligt min mening. Att ha möjlighet att arbeta dagtid med att förebygga sextrafficking, sexköp och sexuella trakasserier är en ynnest. Våra fokusområden rör några av dom mest utsatta öden i världen, det är personer som glömts bort av samhället, osynliga och icke-existerande för vår städade värld i Sverige.

Dom flesta av oss i vårt trygga land har möjligheten att kunna blunda för dessa öden genom hela livet, och behöver i och med detta aldrig bli medvetna om det som sker utanför våra trygga dörrar. Det är lätt att “glömma bort” att detta sker runt omkring oss, hela tiden, då vi inte längre behöver “se” kvinnorna på gatorna. Dessa kvinnor har istället flyttats till internet, till skyddade hemsidor där du behöver utföra en aktiv handling för att finna dess innehåll. Lättare att gömma, lättare att glömma, lättare att utnyttja.

Internet är fantastiskt – och samtidigt livsfarligt. Vi kan via våra medier nå ut till i princip hela allmänheten på några sekunder, vi får fritt uttrycka oss och har möjlighet att driva opinionsbildning så långt att våra viktigaste politiker/riksdagen tvingas ändra lagar (tydligt exempel på detta är “Samtyckeslagen” som infördes till stor del efter påtryckningar från #metoo-vågen och @Fatta!, en vinst för oss som varit utsatta för sexuella övergrepp).

Det är tydligt att många stora feministiska framgångar möjliggjordes via internets tillgångar, men internet möjliggör också framgångar för personer med andra intressen än att förändra vårt samhälle till en mer jämlik och human värld.

Att köpa en kvinna är idag i princip lika lätt som att köpa en tröja. Det är bara att trycka in storlek, färg och pris på vissa sidor – så får du upp dina önskemål i en lista. Det är även en mycket mindre risk jämfört med att köpa någon som går på gatan.
Att sexuellt trakassera en kvinna är idag lättare att göra bakom en skärm, där du kan gömma dig bakom ett fake-namn och en fake-bild. Mindre risk att åka fast så, jämfört med att behöva visa din riktiga identitet i verkliga livet.

Det här är bara några få exempel av problematiken som vi försöker förebygga via vår närvaro med “Fair Sex Online” och jag ser fram emot att visa större delar av det vi jobbar med och vårt budskap kring sex på lika villkor för alla, överallt.”

Läs mer om Fair Sex Online på:
http://www.fairsexonline.se/

Följa Klara på:
https://www.instagram.com/klarahedberg/

Be Sociable, Share!