Mardrömsbyn i Kambodja

Utanför Kambodjas huvudstan Phnon Penh ligger en liten by som heter Svay Pak. Denna by är känd för en sak, där säljs det unga flickor till utländska män öppet på gatan. I alla fall fram till för några år sedan. CNN  Freedom Project skrev nyligen en artikel om byn som alla borde läsa. I den här lilla byn finns det horhus som specialiserar sig på flickor som inte har kommit in i puberteten än, alltså flickor under 12 år gamla.

CNN intervjuade en flicka som blivit räddad från en av Svay Paks horhus för bara 3 år sedan, hon är nu 18 år gammal. Hon berättade hemska historier om hur hon blev våldtagen första gången när hon var fem år gammal, män kom fram och sa ”I want to have sex with you” och hon visste inte vad dom ville men det fanns ingen som kunde hjälpa henne. Flertalet flickor i denna byn blir våldtagna från en extremt ung ålder även om dom inte är sålda till horhus. Män kommer fram till dom på lekplatser och liknande. De som är sålda till horhus bor ihoptryckta i celler utan fönster men höga grindar runtom byggnaden, de bor i sitt eget fängelse.

Flickan som CNN intervjuar berättar att männen först alltid talade vänligt och var trevliga men sen våldtog och slog henne hänsynslöst.

För några år sedan flyttade ett amerikanskt par till byn för att aktivt stoppa sexhandeln i Svay Pak. Detta par arbetar för Agpe International Mission, en organisation mycket lik RealStars som fokuserar på att stoppa sexhandeln och trafficking från Kambodja. Paret berättar att det nu har börjat bli bättre i byn, sexhandeln är inte lika öppen och hallickarna är inte på varenda utländsk man som kommer till byn. Dock finns atmosfären kvar och även mycket av sexhandeln, det sker nu bara bakom stängda dörrar. Paret berättar för CNN att dom förra veckan räddade en 5 årig flicka från samma öde som hundratals andra lever i.

Vi måste kämpa tillsammans för att stoppa sexhandel, trafficking och sexturism. Skriv på vår kampanj så kommer vi ett steg närmare en bättre framtid!

Matilda Öhlin Knutsson för RealStars

p.s. titta på videon som kommer med artikeln för att få en verklig bild av hur det är i Svay Pak.

Be Sociable, Share!