Manifest för Fair Sex Sommar

En fair sommar innehåller ömsesidiga samtal då man respekterar varandras åsikter känslor och kroppar, man ska kunna känna trygghet och lita på vad människor säger.

Så löd ett av de manifest för en Fair Sex Sommar som eleverna på Prolympias idrottsskola i Göteborg skrev igår då Realstars processledare Mikaela Latrille föreläste för alla klasser i åk 8. Föreläsningarna var en del av skolans temavecka i sex och samlevnad och efter föreläsningarna fick eleverna reflektera kring människohandel, prostitution, kränkningar och övergrepp och gemensamt ta ställning för Fair Sex genom att tillsammans skriva egna manifest för en Fair Sex Sommar.

Samtalen och manifesten handlade mycket om vikten av att känna trygghet i mötet med andra, att kunna lita på att inte bli trakasserade eller utsatt för övergrepp men eleverna uttryckte även önskan om att kunna gå in på olika hemsidor utan att ”äckliga annonser ploppar upp”, vikten av att få sina gränser respekterade och att alla borde kunna känna trygghet i detta. Läs mer nedan så får ni se vad de skrev, om du klickar på bilden syns texten tydligare.

Tack grymma 8:or på Prolymipa för att ni delar med er av era tankar och på så vis är del av arbetet för en Fair Sex värld! Och trevlig sommar till er alla!!

IMG_0636
IMG_0638IMG_0639

IMG_0640IMG_0637
Be Sociable, Share!