Nu lanserar vi filmen My First Time

Realsstars vill självklart uppmärksamma att det imorgon är den internationella kvinnodagen. Detta är en dag för att belysa det förtryck och den diskriminering som fortfarande finns runt om i världen, mot just kvinnor och flickor. 8 mars 2015 vill vi uppmärksamma det sexslaveri som miljontals kvinnor och flickor världen utsätts för i prostitution och trafficking runt om i världen. Det är brutala övergrepp som sker och kvinnors och flickors rättigheter kränks dagligen.

Genom ett samarbete med studenter på Hyper Island lanserar vi filmen My First Time och riktar samtidigt stort tack till teamet. I filmen blir kontrasten så uppenbar om förväntningar och skillnader för oss kvinnor som är lyckligt lottade och de kvinnor och flickor vars kroppar görs tillgängliga för män i prostitution.

I samband med lanseringen frågade vi studenterna på Hyper Island några frågor om deras samarbete med oss på Realstars.

Varför valde ni att belysa ”My first time” i videon?

Vi valde att belysa ”My First Time” i videon av ett gäng olika anledningar. Först och främst är det ett fenomen att folk berättar om sin första gång framför en kamera för att sedan dela med världen. Kontrasten mellan den första gången hos en lyckligt lottad och ett offer inom trafficking eller prostitution är enorm. Det är lätt att tro att den första gången alltid ska vara romantisk, pirrig och spännande för alla – vilket den uppenbarligen inte är.

Bara att diskutera ett ämne som sex genom den stil vi använde oss av är i sig kontroversiellt, vilket vi hoppas ska öppna folks ögon för filmen. Den tecknade stilen vi använde oss av i filmen hoppas vi också ska väcka ett nostalgiska känslor hos tittaren.

Vad vill ni säga med filmen?
Filmen går ju i helhet ut på att tittaren ska få se en romantiserad bild av huvudpersonens första gång sakta övergå till en bitter verklighet. Med det vill vi peka på att många faktiskt har en romantiserad och generaliserad bild över sex. Vi vill framföra hur det faktiskt ser ut för en stor del människor.

Huvudkaraktären i filmen blir även utsatt för trafficking genom en person hon var kär i (her prince charming). Med det vill vi upplysa om att det också kan vara pojkvänner eller andra närstående människor som gör detta.

Hur var det att göra en berättelse om temat prostitution och trafficking? Utmaningar och möjligheter
Jag vet att många i gruppen och jag själv tyckte att ämnet var ganska nedtyngande att jobba med, speciellt under research-fasen. Det är ett jätteviktigt ämne som människor överallt verkligen behöver veta mer om så samtidigt det var nedtyngande kände alla sig glada över att få jobba med ett projekt för en organisation som står för något viktigt och bra.

Utmaningarna vi såg var framförallt att inte trampa på någons tår. Det är ju inte bara ett viktigt ämne, utan även ett väldigt känsligt ämne. Alternativa felsteg skulle kunna väcka mycket känslor hos folk. De möjligheterna vi såg var väl framför allt att få göra något för ett så bra syfte. Det fick oss alla att kämpa extra hårt och få en grym produkt i slutändan.

Be Sociable, Share!