Hur jag hamnade här

Hej allihopa! Jag heter Eric Cagenius och är nybliven volontär på RealStars. Tänkte lite kort och gott här nedanför berätta hur jag kom i kontakt med RealStars, och vad som fick mig att vilja bli engagerad.

 

Jag skulle kunna rada upp en massa överväldigande siffror och statistik. Men vad som i själva verket fick upp mina ögon för hemskheterna med människohandeln som pågår runt om i världen var inte grafer eller diagram som visade hur många människor som säljs, köps och utnyttjas sexuellt varje dag, även ifall dem kan vara väldigt effektiva när det gäller att kommunicera viktiga budskap.

 

Vad som fick mig att reagera och sedermera även bli engagerad inom RealStars var min egen ovisshet. För några veckor sedan satt jag och några klasskamrater i skolan och pratade om lite allt möjligt och kom in på ämnet människohandel. Efter att en av dem sagt att människohandel ”Typ inte finns i Europa” så bestämde vi oss för att söka på google för att verifiera.

 

Ifall jag kunde ha sett mig själv utifrån hade jag sett en kille vars pupiller fördubblades i storlek och en haka som föll i golvet. En ilande obehaglig känsla drabbade mig då jag insåg hur lite om det här problemet jag faktiskt visste. Jag kände mig dum, om inte annat så skämdes jag något oerhört.

 

För ett par veckor sedan visste jag inte om att RealStars fanns, eller att de problem de varje dag kämpar för att överkomma ens kunde vara så påtagliga för mig. Som tur är så kan saker förändras snabbt och idag är jag väldigt glad över att jag hittade RealStars hemsida och spontant skickade in en ansökan för att kunna volontärarbeta.

 

Så ifall ni någon gång ser eller läser om orättvisor i världen och känner er motiverade att hjälpa till, tveka inte, skjut inte upp något utan hoppa på direkt. Den bästa tidpunkten att börja hjälpa till är NU.

 

Jag avslutar mitt första blogginlägg med ett citat som jag tycker passar bra in på hur jag kände när jag verkligen blev upplyst om allvarligheten och utspridningen av människohandel, ” The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing”.

 

Be Sociable, Share!