(Svenska) Fashion for fair sex på Röhsska

RealStars designade leggings av Johanna Brag finns nu på plats i Röhsskas butik och showroom. Vi bryter mark med fair sex leggings:)


”Mode och sex är som bekant en hit och kombinationen av dessa två säljer som smör! Så varför inte använda dem i ett gott syfte som gagnar oss alla? Att sätta ljus på sex traffickning och sexövergrepp i samhället och att göra skillnad tillsammans med dig!” Orden beskriver idén med RealStars.

Vårt budskap om att alla är stjärnor har inspirerat Johannas mönster med tjejer som slänger sig ut i verkligheten. Tjejers fria vilja i alla lägen, alla dagar. Överallt. Designen framkallar inte sällan sköna uttryck med stora ögon och ett leende. Det är värt ett extra besök på Sverige mode och design museum. På Röhsska finns även Cocktail – en flärdfull modeutställning med galaklänningar och cocktail-accessoarer.

Ted Hesselbom, museichef Röhsska museet berättar om kollektionens koppling till mode och Röhsska.

– Mode handlar ofta om sex; Vivienne Westwood inspirerades av porrens attribut (Punk), Jean Paul Gaultier återinförde korsetten (för Madonna) medan Coco Chanel bekämpade den först på 1920-talet (Flapper) och sen 1956 mot Christian Diors, The New Look. Det går inte att prata om mode utan att förhålla sig till sex. Realstars fair sex kollektion är ett viktigt ställningstagande för mode med jämställd sex, självklart för Röhsska museet att visa.

Tack alla som bidragit! And now for, Arkitektkopia, BRAGdesignhouse, Hey it´s Enrico Pallazzo, Lindex, Röhsska museet samt för fotot, Anna Sigvardsson.

Snart berättar vi mer om mönstret och Johannas tankar kring det.

Malin Roux för RealStars

Om du redan deltagit i Kampanjen för Fair Sex, Sprid!

Be Sociable, Share!