Fashion for Fair Sex

De flesta av oss gillar sex och mode. Så vi på RealStars tänkte; varför inte kombinera dessa två genom att skapa modeprodukter som kan säljas till förmån för arbetet mot trafficking?

RealStars söker samarbetspartners för producering och lansering av våra Legwear. Som konsument blir man då en förändringsagent samtidigt som man får glädje av ett par nya, snygga strumpbyxor. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Legwear

De flesta av oss upplever strumpbyxor och leggings som riktiga modeplagg. Det sägs att essensen av dessa plagg handlar om förförelse. Därför tyckte vi det var spännande att använda dem som ”bärare” för Fair Sex och frihet.

Under 2011 designade Johanna Brag RealStars första legwear. Johanna har studerat design på Textilhögskolan i Borås och arbetar idag som textildesigner i Paris. Vill du läsa mer om Johanna kan du göra det på www.bragdesign.com

Inspirationen är ”alla tjejer är stjärnor och ingen ska utnyttjas”. Verkligheten ser ju tyvärr annorlunda ut men genom att läsa och diskutera viktiga frågor som trafficking blir man mer medveten om förtryck och man lär sig också att se starka stjärnor i sina vänner och i sin närhet. I mönstret finns fria människor som gör det de vill i livet och som fått möjligheten att inse att de är stjärnor.

RealStars är en intressant organisation med en annorlunda grundidé, jag fick också helt fria händer och fann min egen inspiration till mönstren genom RealStars budskap.

Utställning på Röhsska designmuseum augusti – oktober 2011