Our video response to Misstravel.com

MissTravel.com video:

Our Video Response:

RealStars driver kampanjer för Fair Sex, det har ingen missat som följt oss sedan starten 2010. RealStars har som vision att sex ska ske på lika villkor och att alla former av sexövergrepp ska försvinna. Sex trafficking är raka motsatsen till Fair Sex, däremellan finns olika uttryck och utnyttjande som grundar sig på att någon sätter sig över en annan människa i värde och friheter.
Därför vill vi oss uppmärksamma ett exempel på en tendens och företeelse som förskönar och upphöjer tveksamma beteenden. Kanske har ni sett filmen Miss Travel som cirkulerat på nätet senaste tiden? Datingsajten kopplar ihop unga, snygga tjejer med rika män som vill ha resesällskap och betala för resan. I ljuset av Fair Sex Sex kan det här gå snett och är ett steg i fel riktning. Vi har tagit fram ett videosvar som ni kan se här ovan.

Vad ger det för signaler till unga tjejer och män med pengar? Även om det i sig inte är olagligt att betala för resesällskap är det omodernt och ett gråzonsbeteende. Det blir mycket svårt att definiera var gränserna för vad som är ok och inte ok faktiskt går. Risken är även uppenbar att normalisera något som inte stärker tjejer alls utan tvärt om.

Kärnproblem som skapar sextrafficking, att “köpa” någon för pengar, finns här också.
Miss Travel är ett exempel på den typ av företeelser i vårt samhälle som vi vill reagera mot. Vi vill uppmärksamma och debattera. Sprid gärna filmen vidare som också länkas till vår kampanjsida: For Fair Sex – Against Trafficking.