Intervju med Irena Pozar som är Chefredaktör Veckorevyn.com

Realstars intervjuar här  Irena Pozar som är Chefredaktör Veckorevyn.com. Veckorevyn är en tidning som idag har stor påverkan på många unga tjejer.   Irena har tagit ställning med en viktig kampanj som Realstars anser är linje med Fair Sex.

Tjejer ska ju självklart få uttrycka sin sexualitet men samtidigt blir många stämplade som “hora”. Slutshaming är idag en verklighet. Kan Veckorevyn ge oss vägledning?

– Vi kan vägleda genom att upplysa om rättigheter, hur man anmäler till polisen och så vidare. Vi kan också guida kvinnor till stärkt systerskap och visa på hur man alltid ska backa och hjälpa varandra!
Du har startat kampanjen stoppanätsnopparna. Berätta om kampanjen och hur den gått? Behövs något mer än denna kampanj för att stoppa beteendet?
– Kampanjen #stoppasnopparna gick över allt förväntan, den visade verkligen att problemet är så stort. Den kampanjen syftade främst till att hjälpa kvinnor och flickor som blivit utsatta att anmäla och upplysa dem om att det faktiskt kan vara olagligt att skicka dickpics. Det behövs mycket mer än den kampanjen, framförallt behöver pojkar och män lära sig jämställdhet och hur man beter sig.
Du har tagit ställning för tjejer. Har du fler planer och projekt du vill genomföra närmsta tiden?
– Det finns jättemycket jag vill göra! Just nu har veckorevyn.com en kampanj där vi tar tempen på dagens p-piller och informerar våra läsare om forskningen som pågår där. Vi vill såklart också fortsätta uppmana och guida kvinnor till att ta makten och använda sina rättigheter!
Realstars budskap är Fair Sex, sex på lika villkor för att motverka sexövergrepp, sexköp och trafficking. Vilka utmaningar ser du för att komma åt trafficking och andra uttryck för unfair sex (olika former av övergrepp)?
– Utmaning nummer ett är att erkänna att det här är ett problem som grundar sig i ojämställdhet. Så länge män använder sex som maktmedel och pengar för att köpa kvinnor och barn kommer det aldrig få ett slut.

irenapozarorginal