Fair Sex skolorna tar sommarlov

Fair Sex skolorna tar sommarlov och laddar batterierna inför hösten med det tackar vi Borgarskolan i Gävle för sina bidrag till Creativity for Fair Sex som nu ligger uppe på sajten. Aldrig är det försent att göra skillnad och bidra till en bättre värld fri från trafficking.

Sommaren har mött oss med sin fantastiska sol och värme, skolorna stänger för ett tag och laddar upp batterierna för nästa termin. Borgarskolan i Gävle har fått färdigstället sina bidrag till Creativity for Fair Sex och dessa ligger nu för allmän beskådning på hemsidan. Många tänkvärda bilder som berör och känns långt inne i kroppen. Ta gärna en titt på hur de valt att illustrera dessa högaktuella frågor:

Dock har planeringen inför höstterminen redan nu på slut av denna termin börjat ta form. Frågor som ’vad blir de nya fokusområden för eleverna?’ ’Vilka frågor bör vi i skolorna lyfta?’ ’Vilka frågor lägger en bra värdegrund för eleverna och samhället?’ har berörts och många skolor runt om i landet, då främst skolor i Stockholm, Göteborg och Malmö har nu valt att arbeta sida vid sida med oss för att till hösten och vidare fläta in Fair Sex frågorna i sin undervisning och värdegrund. Det är i dagsläget högaktuella frågor som inte bara berör de som blir utsatta för trafficking och prostitution utan flätas in i alla samhällsskikt genom normer och attityder. Det är där vi kan göra en långsiktigt skillnad för att motverka efterfrågan som i grunden är problemet till utbudet. Utan efterfrågan inget utbud. Det är fantastiskt att se att så många skolor tar sitt ansvar och vill vara med och göra skillnad. Vi på RealStars ser framemot höstterminen då arbetet drar igång på riktigt igen och vi tillsammans med skolorna går från ord till handling.

Vi önskar alla elever med personal en underbar sommar!