En volontärs tankar: Därför valde jag att bli volontär för RealStars

En volontär hos oss på RealStars delar med sig om varför hen valde att engagera sig som volontär och vad FairSex är för hen. 

realstars-fair-fucking-sex-title-imageJag valde att engagera mig i Realstars för att jag för några år sedan såg en film om trafficking samt läst olika artiklar och böcker om människor som förts och sålts vidare i andra länder. Detta var när jag var ca tolv år, det var ungefär då mina ögon öppnades för att vilja bekämpa saker och gör skillnad. Men på den tiden så visste jag inte särskilt mycket om det fanns någon sorts organisation för just trafficking. Det dröjde några år tills jag kollade upp detta. Men nu när jag hittade Realstars så kände jag att det är här mitt hjärta hör hemma och det är här jag vill och ska göra skillnad. Jag vill vara delaktig i att förmedla att trafficking sker varje dag och hela tiden någonstans ute i världen och vi måste få ett stopp på det. Människor ska inte behöva leva med den skräcken att veta att de idag ska gå upp och fixa till sig för att senare bli såld för att tvingas till att ha sex med en helt okänd person. En person som inte har någon som helst respekt för en utan bara ser kvinnor som ett billigt köp och ett nöje för stunden. Jag tycker därför att Realstars är bra för att de sprider detta och vill motverka det genom att informera och sprida det genom att promota fair sex.

De här frågorna är viktiga för mig just för att alla borde ha rätt till sin egen kropp, alla borde ha rätten till ett eget liv och ett liv fritt från våld, övergrepp och även rätten till att säga NEJ.

Fair sex för mig är lika villkor, ett nej är och ska alltid vara ett nej. Det spelar ingen roll om man till en början följt med men sedan ändrats för att man helt plötsligt inte vill längre. Det nejet är minst lika mycket nej. Pga. en händelse för några år sen så är jag verkligen noga med att är det någon som ens försöker gå över mitt eller mina vänners nej så blir det antingen en käftsmäll eller en drink över sig. Fair sex ska det vara, inget där emellan.

Fair sex är trygghet, lika villkor, lika värde och respekt.

Be Sociable, Share!