Creativity ffs + smakprov från Södra Latin

RealStars arvsfondprojekt Creativity for fair sex är i full gång. Projektet som syftar till att engagera elever på estetiska och mediarelaterade inriktningar att genom sitt skapande ta ställning för Fair Sex och mot trafficking. Hittills har vi hunnit besöka en handfull skolor i Stockholm och Göteborg. Det har varit så roligt att komma ut och träffa alla kreativa elever och deras engagerade lärare.

Många blir förvånade när de får höra hur utbrett det är med sextrafficking, och att Europa är den världsdel med flest sexslavar per capita. Men vi hoppas också att RealStars lyckas med utmaningen att inspirera, att deltagarna känner att de genom sitt skapande kan vara med och bidra till förändring. För det går att göra skillnad. Och ju fler vi är som kommer med idéer, lösningar och sätt att nå ut – desto viktigare blir det för beslutsfattare att driva igenom de förändringar som krävs för att skapa ett Europa fritt från trafficking.

Snart lanseras den digitala utställningen med elevernas bidrag. Och för er som bor i Stockholm kommer alla verk att finnas till beskådan på Teater Lederman den 17e Oktober. Här nedan ser vi några fantastiska smakprov från Malin Sipilä Fredricson (bild 1) och Rebecka Hultman (bild 2) från Södra Latins gymnasium i Stockholm.

MalinES2b-1-500x706

rebeckas-1-500x363

Vill du att RealStars kommer till din skola? Det går fortfarande att boka in tillfällen för föreläsning och workshop under hösten.

Göteborg: Stefan@realstars.eu

Stockholm: Isabel@realstars.eu

Be Sociable, Share!