Bloggare

På RealStars blogg berättar och reflekterar vi kring frågor som kopplas till trafficking och RealStars agenda för frihet och Fair Sex. Vi vill ladda frågan med positiv energi och hopp. Vi vill inspirera alla att vara en del av förändringen för en socialt hållbar värld.

Blogga för Realstars
Dela med dig av dina tankar kring Fair Sex, trafficking eller vardagshjältar. Skicka ditt inlägg till malin@realstars.eu eller bidra med kommentarer.

Skribenter för RealStars

Maria Brambeck

”Jag tycker att Fair Sex är en självklarhet. Att det varje dag är någon som utsätts är något jag vill jobba emot. Jag tror att organisationer som RealStars kan göra en skillnad, något som jag personligen vill vara med och framkalla. Jag har ett stort intresse för mode och kommer därför att väva in detta intresse i mina inlägg.”

Elin Weiss och Hennie Weiss

Elin Weiss har en Master’s examen i genusvetenskap. Hennie Weiss har en Master’s examen i sociologi. Elin och Hennie är två av tolv medlemmar som driver sidan Feminists For Choice, en hemsida som förespråkar kvinnors rättigheter.

Marina Milojkovic, 22 år, frilansare inom mode.

”Jag väljer att engagera mig i trafficking frågan och RealStars för att det är en viktig fråga att ta upp när så många unga tjejer far illa. Det finns flera olika ingångar till ämnet. Jag fokuserar mest på modebranschen, allt från ideal till modellbranschen där många tjejer behöver bli mer uppmärksammade på konsekvenserna. Jag kommer att skriva och uppmärksamma detta på bästa sätt och förhoppningsvis skapa debatt och engagera fler.”
Läs Marinas blogg här

Sari Vettenranta

”Jag heter Sari Vettenranta och jag kommer att blogga kring trafficking här hos Realstars. Har en examen i journalistik, inriktar mig just nu på kriminologi och har ett orubbligt intresse för att alla människor ska kunna leva ett liv utan att bli kränkta eller utsatta för ett systematiskt utnyttjande. Därför känns det bra att få vara med här och jobba mot trafficking.”

Ernst Adamsson Borg, 18 år, går sista året på Östra reals gymnasium med journalistisk inriktning

”På min fritid läser jag mycket och spelar musik. Men mitt främsta intresse är skrivande och debatterande, vilket jag utvecklar genom att lägga ned mycket tid på att fördjupa mig i diverse frågor och problem, både globala och lokala. Trafficking är ett sådant problem som jag lägger ned mycket tid kring, framförallt för att försöka greppa hur omfattande och hemsk denna människohandel är och självklart göra det jag kan för att upplysa andra människor om denna enorma illegala industri.”

Stella Rössborn, Konsult för Peace and Security Consulting, Göteborg/Stockholm

”Just nu arbetar jag med ett forskningsprojekt om trafficking för tvångsarbete och arbetsexploatering i regionen kring Östersjön. Jag spenderade 2011 i Sydafrika där jag arbetade för UNODC:s kontor för Södra Afrika, med frågor om människohandel och människosmuggling. Trafficking är ett område som behöver både mer forskning och en mer nyanserad debatt. Vi har på sätt och vis kommit långt i Sverige, men har samtidigt fortfarande mycket som behöver förbättras. Framförallt är det komplicerade frågor som kräver mer debatt och diskussion, särskilt från vårt perspektiv, där västvärlden och Europa står för mycket av efterfrågan som skapar och upprätthåller trafficking. Där har vi i Europa och Sverige ett stort ansvar för att lyfta fram den här viktiga frågan och jobba mot trafficking.”

Matilda Öhlin Knutsson, 23 år, St. Andrews/Skottland:

”Just nu befinner jag mig i St Andrews, Skottland, där jag pluggar internationella relationer med fokus på bl a mänskliga rättigheter. När jag inte pluggar jobbar jag med DONT WALK en välgörenhetsmodevisning som visar avant garde mode, att våga stå ut från mängden.
När jag fick upp ögonen för RealStars så visste jag direkt att det var en organisation som jag ville vara med och stödja! Trafficking och Fair Sex är ämnen som jag tycker är otroligt viktiga men som tyvärr ofta kommer i skymundan. Det är dags att ta bort tabustämpeln och diskutera det öppet. Jag skriver framförallt om Fair Sex och mode och hur viktigt det är att man accepterar sig själv, sin kropp och sitt eget värde.”

Elizabeth Granqvist, journalistikstuderande, Stockholm

”Fair Sex är en självklarhet och jag tycker att frågan borde tas upp oftare i skolan, bland politiker och i medier. När jag bloggar för RealStars skriver jag gärna detaljrika krönikor och försöker hitta det unika i det vardagliga. Jag ventilerar tankar och åsikter kring genus, trafficking eller mode. Jag diskuterar gärna frågan här – utifrån mitt eget perspektiv.”