Besök på Borgarskolan i Gävle

RealStars processledare i Stockholm hade under förra veckan det stora nöjet att besöka Borgarskolan i Gävle för att under en hel eftermiddag hålla en föreläsning och kreativ workshop för eleverna i årskurs två med inriktning bild- och grafisk kommunikation.

Dagen innehöll många intressanta reflektioner kring trafficking, sexhandel och prostitution och även hur media väljer att vinkla dessa ämnen i sin rapportering. Efter föreläsningen skapade värderingsövningarna kring sex och samlevnad i deras närhet, prostitution, sexhandel och trafficking stor diskussion i klassen. I dessa lägen är det viktigt att komma ihåg att alla har rätt till sin egen åsikt och att det varken finns rätt eller fel. Eleverna visade stor förståelse för varandra även om vissa ämnen skapade heta diskussioner dem emellan.

Andra diskussioner kretsade kring hur produkter marknadsförs genom sex – samt att har ett ansvar i sina framtida yrkesroller inom kommunikation. Vi konstaterade att sex säljer – men ställde oss frågan om det är okej att använda sex för att sälja vad som helst? De flesta av eleverna var överens om att sex faktiskt används för att marknadsföra produkter och att det skapar en ”buzz”. Men att det finns gränser för hur sex kan och ska användas – bland annat ansåg eleverna att den uppmärksammade parfymreklamen där en kvinna sitter naken särandes på benen och det enda som täcker henne är en parfymflaska strategiskt placerad mellan hennes ben inte är okej.

Resterande tiden spenderades med att komma fram till idéer i grupper på hur budskapet ”fair sex – against trafficking” kan spridas genom grafisk kommunikation och eleverna kommer under de kommande 2 veckorna att arbeta fram kreativa affischer/budskap som kommer att publiceras på https://realstars.eu/creativityforfairsex

Maximilia Hollinder, Borgarskolan Gävle, ES13M

Maximilia Hollinder, Borgarskolan Gävle, ES13M

Redan samma dag dök det första bidraget signerat Maximillia Hollinder upp i mailkorgen!

Tack för en fantastisk eftermiddag allesammans, ert engagemang var fantastiskt! Vi på RealStars ser framemot att ta del av era spännande skapelser!

Ni är stjärnor.

Be Sociable, Share!