”Att göra skillnad som drivkraft”

Namn: Johan Kjörk:  vd Cordovan Performance, Göteborg
Ålder: 37
Familj:
Fru och 3 barn

RealStars öppnar upp för TRE FRÅGOR – tankar, röster med olika riktningar, eller? Tiden får utvisa.

  • 1 –  VAD TYCKER DU ÄR VIKTIGAST I LIVET?

Att göra skillnad har alltid varit en drivkraft för mig. Har gjort många försök att formulera och formulera om mina värderingar för att sätta ord på en kompass som kan hjälpa mig att se vad som är viktigt. Och ännu viktigare, vad som är viktigast. Det är ju det som är problemet att det finns så mycket viktigt och att livet har begränsningar. För mig och säkert dig också är det i skarven mellan det jag säger som är viktigt och hur jag väljer att prioritera som problemen uppstår.

Det är lätt att säga att familjen är det viktigaste, att den frivilligorganisationen jag tror på är viktig, att mina vänner är viktiga men hur syns det i min kalender? Om det är något som jag tycker är viktigt är det att göra medvetna val där, det jag säger är viktigt får uttryck i hur jag använder mina pengar, min tid och mina andra resurser.

  • 2 VAD SKULLE DU VILJA SE MER AV I SAMHÄLLET?

Människor som vågar följa sin längtan. Som först vågar stanna till och reflektera, själv och tillsammans med vänner för att få andras perspektiv och sen vågar gå. Den rörelsen vi ser i näringslivet att vi vill koppla vårt företagande närmre våra grundläggande värderingar tycker jag är befriande. Det ni gör, det TOMs Shoes gör och många fler är en sund reaktion.

Vi i väst har mycket att lära oss av microlåne rörelsen och den oerhörda drivkraft att lyckas, trots små resurser och uppförsbacke på alla sätt, att ändå ge allt för en dröm. Älskar CK Prahalad´s citat ”Entrepreneurship is having aspirations greater than your resources”

  • 3 HAR ”FAIR SEX” SOM BEGREPP DEN PLATS DEN FÖRTJÄNAR I SAMHÄLLET OCH VILKA UTMANINGAR SER DU?

Jag ser inte riktigt att det har en plats i samhället, vilket är synd. Och jag hoppas att ni kommer ändra på det. Det är så oerhört lätt att hamna i något dike när man prata om de här frågorna. Att man inte kan hitta ett gemensamt språk utan bara pratar förbi varandra vilket är en hopplös jordmån för någon slags förändring. Det är ju en oerhört teoretisk, men viktig fråga.

Problematiken kring trafficking som ni har passion att arbeta med är ju en oerhört komplex och man kan känna, hopplös fråga. Här är viktigt att ge människor konkreta vägar, vad jag kan göra för att göra skillnad. Tycker också det är oerhört intressant att se vilka vägar det finns att ta bort efterfrågan, på alla sätt, med lagar, värderingsarbete och på alla andra sätt. Att inte lägga problemet där borta hos andra utan här hos dig och mig. Här hittar du Johans blogg:

Be Sociable, Share!