Att bli volontär – ett självklart val!

Jag tänker ofta på livets lotteri. Hur hamnade jag här i Sverige med en trygg uppväxt och ett stabilt liv? Hur blir någon annan ett offer för trafficking och prostitution? För att någon av oss är värd mer än den andra? Definitivt inte!

Det handlar om att personer använder sin maktposition för att behandla människor som varor och köper sig rätten till någon annans kropp. De tar ingen som helst hänsyn till de mänskliga rättigheterna och tyvärr finns det i de flesta länder inte ens lagar som förbjuder deras fullständigt vidriga agerande.

Jag skulle vilja be dig som läser detta att backa, och läsa de två senaste meningarna en gång till. Ta in vad det står. Bara tanken på att det just nu i denna stund finns människor, främst tjejer och barn, som blir utnyttjade och tvingade till sex på grund av deras utsatta position i samhället gör att det för mig är ett självklart val att vara volontär på RealStars.

Som volontär vill jag arbeta för:
• Inget sex utan samtycke
• Samma lagstiftning i hela EU som i Sverige
• En ökad medvetenhet kring trafficking och prostitution

Ingen förtjänar att bli utsatt för sex under tvång, hot, eller andra anledningar som inte innebär ett samtycke mellan båda parter. Fair sex helt enkelt! Att detta problem är så stort och utbrett i världen är för mig både ohållbart och oförståeligt. Vi måste öka medvetenheten om detta stora strukturella problem. Därför tänker jag kanalisera den ilska jag känner för att vara med och påverka något som vi absolut inte kan stå tysta och blunda för.

Fanny von Homeyer

 

 

 

Be Sociable, Share!