Andreas Grega har svarat på våra tre frågor

Andreas Grega
Den svenska artisten, låtskrivaren och sångaren Andreas Grega har nu svarat på våra tre frågor.

1. Vad gör dig lycklig?
Det är mycket som gör mig lycklig, det kan variera så mycket, ibland är det regnet som gör mig lycklig, ibland solen. Det beror på var i livet jag befinner mig och vad som ger balans just då. Lycka finns i korta och långa ögonblick men det mest enkla kan ofta vara det största.

2. Vad skulle du göra för att göra världen till en bättre plats?
Jag skulle inte känna mening om jag inte redan kände att jag gjorde världen till en bättre plats. Det är också vad jag vill förmedla i min konst, att andra ska känna mening i att göra det. Som lyckan så skapas förändringen av korta och långa ögonblick, allt från att hjälpa till med barnvagnar i trappor till att rädda liv.
Jag tror på motivation och bekräftelse, jag tror på att ge människor omkring dig mod att övervinna sina rädslor, mod att våga känna och sedan dela känslor. Jag tror att alla människor behöver få utlopp för det som konstant byggs upp i dem i form av intryck och upplevelser. Jag tror att alla människor har något att berätta om lyssnaren använder sin inlevelseförmåga. Jag tror även att det utloppet aldrig behöver vara destruktivt mot andra. Utloppet hos den ena människan kan bli en styrka för den andre om vi lär oss hantera det. Jag ser det som min uppgift att berätta om det i min musik och min konst, samtidigt som jag själv får utlopp för mina intryck och upplevelser och kan va en bättre person mot andra.

3. Vilka är utmaningarna i samhället för att komma åt trafficking och uttryck för unfair sex (olika former av övergrepp).
Om jag ska svara övergripande tror jag att den största problematiken i världen är gubbar som håller varandra om ryggen. Gubbar som är uppfostrade i hat och empatibrist, gubbar som är tränade att tänka på pengar i första hand och människors liv i sista hand. Vi behöver naturligtvis påverka dessa människors sätt att tänka.
Vi behöver hitta de människor världen över som brinner för förändring och som vill göra världen till en bättre plats så de kan växa i antal, vi behöver förenas och stötta varandra, motivera varandra så att vi orkar uppförsbackarna. För att komma åt trafficking måste vi ju våga möta våra motsatser och samtala, vi måste förklara vad det innebär, hur våldsamt det är för de utsatta, hur ont det gör i hjärtat. Rädslan för att prata om ämnet är så stor framförallt hos män och det tror jag är en av farorna, om vi öppnade upp mer så kunde vi komma åt mer information och på så vis komma närmre roten till problemet.
Alla människor som tycker att deras bil är viktigare än en annan människas liv behöver programmeras om…

Be Sociable, Share!