Slut på högsäsong

Nu är det slutet av sommaren och det känns både skönt och jobbig på olika sätt. Stabiliteten är både skönt och tråkigt. Alla går tillbaka till sina vanliga liv och sommaren blir bara vaga minnen. Sommarn är högsäsong för det mesta, glass, resor och sex turismen. Sexturismen är en snabbt växande industri och blir allt mer utbredd bland populära resmål. När man vet vad som pågår under ytan så är det svårare att blunda för det.  Jag pratade med några kompisar som varit i Alanya i Turkiet. De hade haft kul men de hade också sett barn på gatorna och prostitution. Det var så utspritt och även i Alanya där turismen är så utbredd, en stad som roar unga från hela Europa så var prostitutionen utmärkande.

Thailand är ett annat populärt resmål bland unga och särskilt svenskar. Jag har själv aldrig varit i Thailand. Thailand har fantastisk natur och kultur, mat och stränder och befolkningen är så trevlig. Thailand är också globalt känt för sin sexindustri. Barn i åldrarna 10-12 år prostituerar sig i snitt 10-15 gånger per dag. Ibland så ofta som 20-30 gånger varje dag. Sexturismen är väldigt stor i världen, 10 miljoner BARN beräknas sälja sina kroppar. I Sydafrika beräknas  40,000 barn vara i prostitution.

Sexturismen har egentligen en ganska enkel förklaring, för det första är det lättare i fattigare länder att hitta och utnyttja prostitution och det är billigare. Men jag tror också att det beror på att vi tar semester från oss själva. Vi tar semester från vårt över-jag, våra moraliska lagar och bryter hämningar. ” What happens in (where-ever) stay in (where-ever)”.

Jag älskar att resa och jag njuter också med att ta semester från mig själv. Jag tycker att det är okej att köra ”all-in” på semestern, att bada näck, att frossa på glass. Men 10 miljoner prostituerade barn? Ett prostituerat barn är ett för mycket.  Det måste få ett stopp. Det finns saker att göra åt detta. Vi måste göra dessa saker. Thailand, Grekland, Afrika, Brasilien ligger mycket närmare än för 50 år sen och sexturismen växer i samma takt som jorden krymper. Människohandel är den snabbaste växande industrin i världen. Detta är inte okej.

Maria för Realstars

Skriv under For Fair Sex kampanjen

Be Sociable, Share!